Viskas, ką reikėtų žinoti apie grindų betonavimą

Profesionalus grindų betonavimas bet kokioje erdvėje yra itin svarbus, nes lygios ir tvirtos grindys yra patalpos pagrindas, kuris turi būti patogus ir ilgalaikis. Betonuojamos įvairios patalpos - gyvenamieji namai ir butai, kiemai, terasos, balkonai, palėpės,  rūsiai, garažai, gamybiniai pastatai, teniso kortų patalpos. 


Pramoninio tipo pastatuose, tokiuose, kaip logistikos ir prekybos centrai, automobilių stovėjimo aikštelės, įvairūs sandėliai, betoninės grindys turi būti itin tvirtos ir atsparios, nes turi atlaikyti didžiules apkrovas. Įrenginėjant pramonines grindis, atliekama išsami pastato analizė ir daromi kokybės patvirtinimo bandymai. Į pramoninių grindų įrengimą be betonavimo dar įeina tokie darbai, kaip armavimas, grindų paviršiaus šlifavimas, deformacinių ir temperatūrinių siūlių įrengimo darbai. 


Gyvenamosiose erdvėse, garažuose, takams ir aikštelėms įrenginėjamos smėlbetonio grindys. Joms betonas gaminamas darbo vietoje aukštos kokybės vokiška technika, kuri siurblio pagalba leidžia pasiekti net 80 m aukštį. Tad tokios grindys gali būti įrengtos sunkiai pasiekiamose ir aukštose vietose. Kadangi smėlbetonio grindims betonas gaminamas darbo vietoje, šių grindų įrengimas pasižymi trumpu pasiruošimu darbui, greitu darbo atlikimu ir taupiomis betono sąnaudomis, kadangi betono pagaminama tik tiek, kiek reikia. 


Tinkamai įrengus betonines grindis, nereikalingas papildomas lyginimas, kadangi idealiam pagrindo lygumui išgauti naudojama elektrinė glaistyklė.  7 cm storio betono mišinio sluoksniu užliejami komunikaciniai įrenginiai, vamzdynai ir suformuojami nuolydžiai.  Betono mišinys gaminamas reikiamomis proporcijomis maišant vandenį ir cementą, smulkios frakcijos plautą žvyrą. Pagal poreikį naudojami papildomi priedai - stiprinanti medžiaga polipropileninis fibro pluoštas, suteikiantis ypatingo tvirtumo ar plastifikatoriai, pridedantys betonui šiluminių savybių. Džiūstantį betoninį pagrindą reikia saugoti nuo deformaciją sukeliančių veiksnių - didelio karščio ir skersvėjų. Maždaug po mėnesio, kai pilnai išdžiūsta pagrindas, galima kloti parketą, plyteles, tiesti kiliminę dangą ar linoleumą.


Grindų betonavimo kaina priklauso nuo konkretaus atvejo, t.y. nuo grindų ploto, pasirinktos technologijos, patalpų pasiekiamumo. Smėlbetonio grindų įrengimas yra pigesnis, kadangi į darbo vietą nereikia vežti jau pagaminto betono, jis gaminamas darbo vietoje.


Specializuotos grindų betonavimo įmonės su kvalifikuotų meistrų komanda per parą gali įrengti iki 2000 kvadratinių metrų ploto betono grindų.


Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą