Pagalba šuniui per karščius

Vasara lepina saule, kaitra. Ir nors tai džiugina, tačiau drauge verčia ieškoti efektyvių būdų, kaip atsivėsinti. O tai aktualu ne tik žmonėms, tačiau ir keturkojams, kuriems perkaitimas yra pavojingas. Kaip galite padėti savo šuniui, kai vasara lepina karštais orais?


Kuo perkaitimas šuniui pavojingas?

Šunims labai pavojingas šilumos smūgis, kuris apie save praneša pakilusia temperatūra, vangumu, mieguistumu, išsiplėtusiais akių vyzdžiais bei kitais simptomais. Kadangi šuo beveik neturi prakaito liaukų ir organizmas negali atsivėsinti pats, šilumos smūgis yra labai pavojingas.


Kokių priemonių imtis, kad šuo neperkaistų?

Jei įsivyravo karšti orai, stenkitės šuniuką rečiau vesti į lauką, namuose pasiūlykite jam kuo vėsesnį, saulės nekaitinamą kampelį. Jei šuo būna lauke, ribokite jo žaidimus, kad keturkojis mažiau judėtų. Fizinis šuns aktyvumas šiuo atveju  nepageidaujamas.

Atkreipkite dėmesį, ar šuo laka pakankamai vandens. Jei ne, pasiūlykite jam, galbūt pasiūlius jis noriau gers. Mažiau vandens geriančiam keturkojui naudingas būtų drėgnas maistas, savyje turintis didelį kiekį vandens. Platų jo pasirinkimą galite rasti čia.

Jei turite galimybę, dažniau nuvykite prie upės, ežero ar kito vandens telkinio. Jei gyvenate individualiame name, šuniui būnant lauke galite jį atvėsinti vandeniu iš laistymo žarnos. Namuose leiskite pabūti vonioje, vėsiame vandenyje, taip pat galite vėsinti augintinį drėgnu rankšluosčiu.

Smagios ir saugios vasaros jums ir jūsų keturkojams.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą