Rekuperatoriai - sveikatos šaltinis?

Nuotrauka iš pexels.com

 

Šiais laikais statant namus rekuperacinės sistemos yra būtinos. A++ klasės standartas, žinoma, džiugina mažomis šilumos energijos išgavimo išlaidomis, tačiau reikia nepamiršti, kad būstas turi kvėpuoti, kad tarnautų ilgai ir kad jame žmogus jaustųsi gerai.


Entalpiniai rekuperatoriai tinka ne tik naujos, tačiau ir senos statybos namuose. Jie turi būti integruojami ir tuomet, kai namas nėra A++ klasės. Tai yra įranga, kuri gerina gyvenimo kokybę, užtikrina sveiką ir saugų orą patalpose.


Entalpiniai rekuperatoriai - pasirenkami dažniausiai


Entalpiniai rekuperatoriai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori, kad jų namų oro kokybė būtų pati geriausia. Iš kitų modelių jie išsiskiria tuo, kad sugeba grąžinti drėgmę, oras patalpose nebus per daug sausas ir tuo pačiu pasirūpina šilumos sugrąžinimu, tad nedidėja šildymo išlaidos vėsiuoju metų laiku. Nors ši įranga nėra šildytuvas, tačiau vien tai, kad geba grąžinti šilumą - jau gerina gyvenimo kokybę ir tuo pačiu taupo.


Specialistai ir tie, kurie naudojasi šia įranga, išskiria esminius privalumus:

 

  • Šaltuoju metų laiku veikia puikiai, neužšąla.
  • Geba iš patalpų pašalinti nemalonius kvapus.
  • Pašalina mikrobus.
  • Palaiko drėgmės balansą patalpose.
  • Puikiai tinka bet kokio tipo patalpose.

Žinoma, visi šie privalumai bus gaunami tik tuomet, kai perkama įranga bus sertifikuota. Dėl to visada ją reikia įsigyti legaliose prekybos vietose, kur produkcijai teikiamos garantijos.


Rekuperatoriaus pasirinkimas


Renkantis bet kokias namų oro kokybės gerinimo įrangas - būtina tartis su specialistais. Kuo detaliau bus įvertinami įrangos techniniai parametrai - tuo tikresnis galite būti, kad radote tinkamiausią Jūsų namams ir Jūsų asmeniniams poreikiams įvertinti.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą