,,Vienijantis tinklas‘‘ ir naujos erdvės Molėtuose

2022 metais penkių asmenų iniciatyvinė grupė (Aušra Strumilienė, Ramunė Lapūnaitė, Dovydas Prušinskas, Deividas Vilkickas , Lukas Antipovas) ir projekto koordinatorė Simona Laucevičienė teikė projektą ,,Vienijantis tinklas” Europos solidarumo korpuso programai ir gavo finansavimą 6740 eurų projekto veikloms įgyvendinti!

Šio projekto tikslas: bendruomenės ir jaunimo tarpusavio santykio kūrimas, organizuojant veiklas gamtoje.

Projekto pagrindiniai uždaviniai:

Įkurti bendruomenei ir jaunimui skirtas aktyvaus poilsio zonas gamtoje. Viso planuojama įrengti 3 zonas: balansavimo zoną prie miesto paplūdimio, kurioje bus pakabinti lynai tarp medžių; žaidimų zoną prie jaunimo centro, kurioje stovės didelis lauko žaidimas; poilsio zoną beržyne, netoli  čiuožyklos, kurioje bus pakabinta gandro lizdų (sūpynių). Siekiant skatinti bendruomenės narius ir jaunimą leisti laisvalaikį aktyviai ir gerinti emocinę būseną, projekto metu bus organizuojami sporto turnyrai, žygis dviračiais, žygis pėsčiomis, maudynės ežere vasaros, rudens ir žiemos sezonu. Stiprinant bendruomenės ir jaunimo gebėjimus išgirsti vieniems kitus bus kuriamos tinklaidės (podcast'ai).

Veiklos bus organizuojamos siekiant didinti jaunimo užimtumą vakarais ir savaitgaliais, kai dauguma užimtumo veiklas teikiančių įstaigų nedirba. Tai suteiktų galimybę į veiklas įsitraukti ne tik jaunuoliams, bet ir bendruomenei. Projekto veiklomis bus skatinamas bendruomeniškumas, ugdoma lyderystė, stiprinama fizinė ir emocinė sveikata. Maudynės ežere skatins žmones būti atsparesniems susirgimams bei burtis į bendruomenę, puoselėjančią savo sveikatą. Šią mintį dėl maudynių išreiškė patys jaunuoliai, kurie burs bendruomenę jau nuo vasaros sezono, palaipsniui, nekenkiant organizmui, praktikuoti maudynes įvairiu metų laiku. Šis metodas padeda daugeliui panikos atakas patiriančių žmonių, nes moko susikoncentravimo į buvimą čia ir dabar.

Šio projekto dėka jaunimas ir bendruomenė turės daugiau kitokių variantų, kaip leisti laiką gryname ore, tinklaidžių dėka stipriau išgirs vieni kitus, o bendrų veiklų metu gerės santykiai. Sukurti podcast‘ai, tikimės, pasklis ir plačiau. Galutinis šio projekto produktas bus vaizdo medžiaga apie projekto patirtis ir sukurtas naujas galimybes bendruomenei, su kuriomis ir bus siekiama visus supažindinti.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą