Svarbiausias metų posėdis: patvirtintas rajono biudžetas

Šiuokart, pačiame rinkimų įkarštyje, netradiciškai politikus surinkus į posėdį svarbiausiam rajono tarybos posėdžiui, matyt, tikėtasi ir politikavimo. O jo šiuokart ir nebuvo.
Istorinio parko vizija
Tokį projektą, tiesa dar tik brandinamą iniciatorių mintyse ir užrašuose, rajono tarybai pristatė Lietuvos  Karo akademijos profesorius Valdas Rakutis, prakalbęs apie Giedraičių mūšį ir vaizdiniu būdu pristatęs, ką matytų šioje Giedraičių vietovėje, kur 1920 m. lapkričio 17-lapkričio 21 d. vyko Lietuvos kariuomenės mūšis su Lenkijos kariuomenės Liucijaus Želigovskio rinktine (vadinama Vidurinės Lietuvos kariuomene), didžiosiomis raidėmis įsirašęs į šalies istoriją. Profesorius kalbėjo apie tai, kad artėja mūšio 100 - osios metinės, kurioms reikia sukurti kažką tvaraus - pavyzdžiui, Karinį istorinį Širvintų - Giedraičių parką. Svečias kalbėjo, jog tai nėra impulsyvus siūlymas, jis jau "išnešiotas" ir "subrandintas" bei aptartas su seniūnija, A. Jaroševičiaus mokyklos bendruomene, kalbėtasi su rajono vadovais. V. Rakutis pateikė vaizdinę informaciją apie vos ne analogišką parką Amerikoje, kur jam teko lankytis. Ten laukas su atitinkamų žymeklių, informacinių lentų, aprašų, nuotraukų rodyklėmis paverstas parku, kuris gausiai lankomas. Įsteigę tokį parką, pasak profesoriaus, turėtume ilgalaikės naudos: tai būtų asmeninis visų įsitraukimas į parko kūrimą, atsirastų rajone dar vienas poilsiautojų traukos objektas, ugdantis jaunimo patriotizmą, skatinantis keliauti ir automobiliais, ir pėstute ar dviračiais nuo vieno informacinio ženklo iki kito, čia pat ilgainiui atsirastų ir verslo bei kultūros bendradarbiavimo erdvė, galbūt būtų sukurta darbo vietų... Šiuokart, akcentavus, jog tai tikrai nesusiję su rinkimais, kad nereikia jokių įsipareigojimų, o tik pritarimo idėjos generacijai, prašyta rajono tarybos nuomonės, ar reikia rajonui tokio parko, kokio Lietuvoje dar nėra. Pabrėžta ir tai, kad finansavimo, kuriam tikrai neprireiks didelių lėšų sumų, bus ieškoma per projektines veiklas, siekiama surasti rėmėjų ir pan. Taryba  idėjai pritarė.
Garbės piliečio vardas - šviesios atminties Marijai Apeikytei
Priminsime, kad rajono savivaldybei buvo pasiūlytos trys kandidatūros, kurios nusipelnė Molėtų garbės piliečio vardo. Po trumpų pristatymų daugumos balsais nuspręsta už svarų indėlį kuriant Molėtų rajono gyventojų socialinę ir dvasinę gerovę, suteikti Molėtų rajono garbės pilietės vardą gydytojai Marijai Apeikytei (po mirties). 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 16 vasario 24 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą