Politikų kalėdinė dovana - nemokamas viešasis tualetas

Praėjusį ketvirtadienį rajono taryba posėdžiavo paskutinį kartą šiais metais, todėl posėdyje neapsieita be atminimo dovanėlių, palinkėjimų, rankų paspaudimų bei pokalbių prie kavos puodelio.
Atsisveikinta su litais. Rajono merui apgailestaujant, kad daromi paskutiniai šių metų rajono biudžeto pakeitimai bei patikslinimai, akcentuota, jog rajono taryboje tai jau baigiamasis posėdis, kuriame kalbama litų kalba. Pasak finansų skyriaus vedėjos G. Kulbienės, kitų metų biudžetas vėlgi grįš iki žemumų, kurios buvo 1997 metais, nes jo išraiška eurais nesudarys net 20 mln., kai tuo tarpu šiųmetinis biudžetas buvo per 60 mln. Lt... Be diskusijų pritarta paskutiniams nedideliems biudžeto patikslinimams. Tiesa ,rajono vadovas tarybai akcentavo, jog kitos kadencijos politikų laukia išskirtinai svarbūs ir sudėtingi sprendimai dėl Molėtų autobusų parko, kurio finansinė situacija tik sudėtingėja.
Keičiamos teritorijos. Po ilgų procedūrų, į kurias pateko ir įvairios gyventojų apklausos, seniūnų pozicijų derinimas, specialistų išvados ir pan., rajono tarybai pateiktas tvirtinti rajono gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų ir pavadinimų tvarkymo specialusis planas. Jo rengėjo "Panprojekto" atstovė G. Dubrovikienė politikams pristatė siūlomus pakeitimus, paaiškinta, jog plečiamos miesto ribos (teritorija didėja apie 200 ha), prijungiant kai kuriuos aplinkinius kaimus, informuota, jog lieka 890 gyvenamųjų vietovių, šešios iš žemėlapio išnyksta dėl objektyvių priežasčių. Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas G. Putvinskas siūlė tarybai planą patvirtinti, mat jį dar tvirtins ir Vidaus reikalų ministerija, Registrų centras, kol galiausiai bus laukiama vyriausybės pritarimo.
Vienu ypu. Patvirtintas rajono savivaldybės laidojimo pašalpos ir mokėjimo iš savivaldybės biudžeto tvarkos aprašas, pakeisti vietinės rinkliavos už leidimo įrengti išorinę reklamą išdavimo nuostatai, patvirtintos maksimalios lektorių apmokėjimo kainos eurais mokymuose pagal kvalifikacijos tobulinimo programas.
Kalnų slidinėjimo keltuvas. Taryba pritarė parengtam sprendimui dėl kreipimosi į  Lietuvos Respublikos Vyriausybę, kad būtų perduota neatlygintinai Molėtų rajono savivaldybės nuosavybėn kūno kultūros ir sporto plėtojimui, gyventojų poilsio organizavimui ir sąlygoms verslo ir turizmo plėtrai sudaryti valstybei nuosavybės teise priklausantį ir šiuo metu Lietuvos etnokosmologijos muziejaus patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą - kalnų slidinėjimo keltuvą. Jis dabar neeksploatuojamas dėl avarinės būklės. Perimtą kalnų slidinėjimo keltuvą planuojama perduoti viešajai įstaigai "Molėtų aktyvaus laisvalaikio ir rekreacinio turizmo parkas", kurios dalininke yra rajono savivaldybė. 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 99 gruodžio 23 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą