Kaip gimsta mados tendencijos?

Praėjusiais dešimtmečiais mados tendencijos atsirasdavo visai kitaip nei šiomis dienomis. Pačios karščiausios stiliaus naujienos gimdavo vartotojui pateikus garsiausių mados namų kolekcijų pristatymus ant žurnalų viršelių ar televizijoje. Aukštosios mados žurnalas ,,Vogue“ jau daugelį metų išlieka vienas pagrindinių tendencijų sekėjų. Jame pateiktus drabužių derinius kopijuoja šimtai moterų visame pasaulyje. Vis dėlto, spartus naujųjų technologijų rinkos augimas ir vartotojų elgsenos pokyčiai į mados pasaulį įpūtė naujų vėjų. Dabartinių tendencijų gimimui įtakos turi ne tik tradiciniai mados namai, bet ir kiti šaltiniai. Mados tinklaraštininkai, įžymybės, gatvės mada – tai tik keletas būdų, kurie leidžia gimti naujoms mados tendencijoms.

Mados podiumai

Kiekvieną sezoną drabužių rinkai didelę įtaką daro dizainerių sukurtos aukštosios mados kolekcijos. Niujorkas, Milanas ir Paryžius ne veltui yra laikomos didžiausiomis mados sostinėmis. Jose kiekvieną sezoną ant podiumo žengia garsūs modeliai pristatydami naujausius kūrinius. Dizainerių sukurtus drabužius dažnai galima laikyti savotiškais meno kūriniais, kurie yra vienetiniai, kol nepatenka į masinę gamybą. Vienas iš puikių tendencijų atsiradimo pavyzdžių yra mados namų „Proenza Schouler“ 2014 m. pristatyta pavasario kolekcija. Joje dizaineris pristatė skirtingą akcentų su kutais panaudojimą drabužių dizaine. Ilgainiui kutų motyvai atsirado ir greitosios mados parduotuvėse, buvo demonstruojami reklamose, publikuojami ant mados viršelių. Marškinėliai moterims su spalvingais kutų dizainais išliko madingi net iki šių dienų.

Gatvės stilius

Terminas gatvės stilius gali būti suprantamas kaip kasdienis žmonių apsirengimo stilius matomas gatvėse. Tai neįpareigojantys kasdieniai drabužių deriniai, kurie suteikia daug inspiracijos mados mylėtojoms. Gatvės stiliaus įtaka vis auga, todėl tai tampa nauja vieta, kur gali gimti mados tendencijos. Gatvės mada tampa vis populiaresnė dėl kelių priežasčių. Pirmoji – gatvėje pamatytus derinius lengva atkurti. Dažniausiai kasdieninėje aplinkoje žmonės dėvi lengvai rinkoje prieinamus drabužius, kuriuos galite rasti daugelyje parduotuvių. Gatvės mada yra artimesnė daugeliui žmonių, nes priešingai nei aukštoji mada ji yra orientuota į skirtingų figūrų žmones. Puikus gatvės stiliaus svarbos pavyzdys gali būti „Coachella“ festivalis. Kiekvienais metais jame apsilanko šimtai stilingų žmonių, kurie demonstruoja dar neregėtus, kūrybiškus ir ypač drąsius stiliaus pasirinkimus. Šis festivalis dažnai yra laikomas mados Meka, kurioje vyrauja hipiškas stilius, kuris išlieka populiarus ir dabar.

Garsenybės

Nekyla abejonių, kad žymūs žmonės yra viena didžiausių naujų tendencijų kūrimo varomųjų jėgų. Visuomenė lygiuojasi į puikiai visame pasaulyje žinomus aktorius, dainininkus, sportininkus ir kitas žvaigždes. Neseniai gimė naujas terminas – žvaigždės efektas. Jis apibūdina žmonių siekį kopijuoti jų stilių, šukuoseną, gyvenimo įpročius. Dėl šios priežasties, didelė dalis įtakingų pasaulio kompanijų siekia bendradarbiauti  su žymiais žmonėmis, norėdami padidinti ne tik prekės ženklo žinomumą, bet ir išauginti pardavimų apimtį. Bėgant metams pasaulyje iškilo vienos pirmųjų mados ikonų Maggie Gyllenhaal ir Sarah Jessica Parker. Gerbėjai iš šių žymių moterų ėmė semtis įkvėpimo kaip derinti skirtingus drabužius ir ieškoti informacijos apie naujausias mados tendencijas. Manolo Blahnik sukurti aukštakulniai bateliai išpopuliarėjo po „Seksas ir miestas“ filmo pasirodymo. Viena pagrindinių filmo aktorių Sarah Jessica Parker šiuos batelius ėmė dėvėti ir kasdieninėje savo aprangoje, todėl jų populiarumas ilgą laiką neišblėso. Šiuos spalvingus batelius lengva derinti prie baltų vasarinių suknelių ar trumpų sijonų. Apsilankę https://www.diavolesa.lt/459-baltos-sukneles galite rasti daug stilingų suknelių modelių. Baltos ar vienspalvės suknelės yra puikus pasirinkimas norint visą dėmesį sutelkti į prabangią avalynę.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą