Patarimai, kaip maudynių laiką vaikams paversti kur kas smagesniu ir malonesniu

Taip pat kaip ir suaugusiems, taip ir vaikams maudynės gali būti be galo atpalaiduojantis užsiėmimas po įspūdžių ir veiklų kupinos dienos. Negana to, reguliarios maudynės vakarais gali būti puikus priminimas, jog artėja miego laikas, bei būdas, norint vaiką nuraminti ir jam paruošti. Kaip bebūtų, ne visiems vaikams maudynės yra toks džiuginantis užsiėmimas, koks galėtų būti – būtent dėl to šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip maudynių laiką vaikams paversti kur kas smagesniu! 

Tinkama vandens temperatūra

Greičiausiai ir patys sutiksite, jog maudantis labai svarbu nusistatyti sau tinkamą vandens temperatūrą, kadangi tik tuomet galima pajausti tikrą malonumą ir atsipalaiduoti. Ne išimtis ir vaikai. Vanduo maudant juos turėtų būti nei per karštas, nei per šaltas. Kūdikiams dažniausiai patinka toks vanduo, kuris būti kiek šiltesnis nei drungnas, geriausia, jog jis atitiktų vaiko kūno temperatūrą ir būtų apie 37,5 laipsnių Celsijaus. Kad įsitikintumėte, ar vandens temperatūra yra tinkama vaikui, pasinaudokite vaikišku vonios termometru – tokios prekės vaikams internetu gali būti įsigyjamos itin greitai ir lengvai!

Vandens žaislai

Šiuo metu galima rasti išties milžinišką vandens žaislų vaikams pasiūlą, todėl natūralu, jog išsirinkti, kurie iš jų labiausiai patiktų jūsų vaikui, gali būti kiek sudėtinga. Visgi, renkantis atkreipkite dėmesį, jog jis lavintų tam tikrus vaiko gebėjimus, tarkime, smulkiąją motoriką, vaizduotę ar kita. Tam idealiai gali tikti skirtingų dydžių indeliai, kibirėliai, kurie leistų vaikui į juos pripilti vandens ir iš jų pilstyti, ar plūduriuojantys vandens gyvūnų formų žaislai, kurie skatintų vaizduotę ar vaiko kalbėjimą, kadangi vaikas galėtų žaisti vaidmenimis. 

Burbulai ar putos

Jei ieškote būdų, kaip dar galėtumėte sudominti vaiką maudynėmis, galite į pagalbą pasitelkti vonios putas ar burbulus. Iš tiesų būtent paprasčiausi burbulai gali labai patikti vaikui – jūs juos pūskite, o jis galės juos sprogdinti. Kuomet vaikas paaugs, galėsite apsikeisti užduotimis. Taip pat galite įsigyti ir specialiai vaikams sukurtas vonios putas, kurios gali būti pačių įvairiausių spalvų bei kurios yra pakankamai standžios, tad iš jų galima lipdyti įvairias figūras ir formas. Toks kūrybinis procesas neretai labai patinka vaikams, kadangi taip jie gali įgyvendinti savo sumanymus ir kurti tol, kol pasieks norimą rezultatą. 

Vonios knygelės

Dar vienas dalykas, kuris gali itin pasiteisinti bei laiką vandenyje paversti kur kas smagesniu, yra vonios knygelės. Tokios knygos, kaip galite suprasti, yra plastikinės ir atsparios vandeniui, o kai kurios gali būti net nuspalvinamos vandeniu. Kaip tai veikia? Vaikui įmerkus knygelę į vandenį, visi joje esantys balti lopinėliai tampa spalvoti. Tai gali be galo patikti jūsų vaikui, tad jei susidomėjote, nieko nelaukite ir vieną tokių įsigykite!

Rutina

Galbūt nustebsite, tačiau kuomet vaikai turi tam tikrą tėvų sudarytą rutiną, jie jaučiasi patogiau, kadangi jie žino, ko gali tikėtis per dieną. Dėl to pasistenkite visuomet maudynėms skirti tą patį dienos laiką. Jei to nepadarysite, vaikas gali būti neramus bei išbalansuotas. Negana to, vakarinės maudynės gali padėti vaikui lengviau nusiraminti prieš miegą ir lengviau užmigti, kadangi maudydamiesi, jie žino, jog jau artėja miego laikas. Taip pat svarbu žinoti ir tai, jog vaikų maudynėms reikia skirti pakankami laiko ir neskubėti, nes būtent skubėjimas gali kelti stresą jūsų vaikui. Vietoje to geriau padainuokite mažyliui dainą ar jį pamasažuokite. 

Tinkama aplinka

Galiausiai, pasirūpinkite, jog vonios kambaryje bei pačiuose namuose būtų pakankamai šilta, kadangi po maudynių per maža temperatūra gali sukelti didelį diskomfortą vaikui. Be viso to, jei vaikas yra per mažas maudytis vonioje ir jei maudote kūdikį, būtinai jam parinkite ir tinkamą vonelę. Kūdikio vonelė ir gultukas į vonelę leis vaikui patogiai ir saugiai mėgautis vonios malonumais. 

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir padės maudynių laiką vaikui paversti dar smagesniu ir malonesniu. Nebijokite eksperimentuoti ir, jei norite, maudykitės kartu su vaiku, taip tik dar labiau sustiprinsite jūsų tarpusavio ryšį!

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą