Panevėžyje įvykusi ekstremali nelaimė, kuomet sugriuvo užtvanka, davė pagrindą savivaldybėms inspektuoti savąsias užtvankas ir pasidomėti, kokia jų būklė. Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Žvinys, klausiamas apie mūsų rajone esančias užtvankas, nedaugžodžiavo - visų trylikos rajone esančių užtvankų situacija - tragiška.

Skaityti daugiau...

Vasaros šeštadienį  mūsų gimtinėje pasijutom laukiami:  kelelis lygus lygus, todėl juo  važiavom ,,kaip per stalą“, o gražiai nušienautas Kryžių kalnas švietė iš toli. Prie Atminties akmens pamerkta lelijų puokštė, pasodinta ryškiaspalvė surfinija.  Supratom – naujasis seniūnas Vilius Nalivaika pasirūpino ir keleliu, ir kalneliu. O gėlėmis – piliakiemiškė Genutė Kavoliūnaitė,  kartu su sese Janina ir mama Prane yra  bene ištikimiausios visų mūsų sumanymų dalyvės ir aktyvios padėjėjos.

Skaityti daugiau...

Po pandemijos pertrauktos kasmetinės tradicijos praėjusį šeštadienį Dubingiuose vėl buvo surengtos Giminių dienos. Šiuokart gausius Simunčių giminės atstovus sukvietė Rimantas Šikas ir giminės senolių sodybvietėje įsikūrusi Jana Kavaliauskienė. Į susibūrimą atvyko apie 50 artimų ir tolimesnių giminaičių iš Vilniaus, Naujosios Akmenės, Alytaus, Šiaulių, o vienos Simunčių šakos atstovai nepasivargino atkeliauti net iš Lenkijos.

Skaityti daugiau...

„Kūryba manyje gyvena visą laiką. Daug kas sako, kad esu labai meniška, bet pati to nejaučiu, nes tai, matyt, yra manyje, viduje, gal prigimtyje, “ – šypsodamasi apie save pasakoja Rita Ratkutė Kazlienė, kuri jau gali  save vadinti molėtiške, mat čia iš Kauno atsikraustė gyventi prieš aštuonerius metus. Ne tik gyventi, bet ir kurti bei savo kūryba dalintis su kitais.

Skaityti daugiau...

Praėjusį savaitgalį Arnionyse nuaidėjo tradicinė Žvejo šventė, kurioje nestigo tradicinių šiam sambūriui akcentų. Juk kokia Žvejo šventė be Neptūno ir jo svitos? Jie ir atskubėjo į pačią renginio pradžią, kad su visais drauge pasidžiaugtų skambiomis charizmatiškojo Pauliaus Stalionio dainomis. Vėliau susirinkusiems koncertavo  sesutės A. J. ir K. Černozub bei Z. Imbrasas, R.Sinkevičius, R. Verbaitis ir G. Ožalinskas.

Skaityti daugiau...