Lengvesnis naudoto automobilio pardavimas: kelios praktiškos įžvalgos

Parduodant naudotą automobilį pirmiausia ir svarbiausia nuspręsti, koks pardavimo būdas jums labiausiai tinka. Jei naudotą automobilį parduosite automobilių perpardavėjams, gausite mažiau pinigų, tačiau neturėsite tiek daug darbo su pirkėjo paieška ir neišvengiamu dokumentų tvarkymu. Taip pat būsite atleisti nuo atsakomybės už bet kokius paslėptus defektus, nes pardavėjas tai prisiima už jus. Dar geriau - kol perkate naują automobilį, galite iškeisti senąjį. Automobilių gamintojai daugumai savo naujų automobilių siūlo specialius planus, leidžiančius savininkams, iškeičiantiems savo automobilį, gauti naują automobilį su papildoma priemoka, kurios nėra įprasto pardavimo atveju.

Jei vis dėlto nuspręsite viską tvarkyti patys, galiausiai turėsite daugiau grynųjų pinigų. Tačiau kiek grynųjų pinigų, priklauso tik nuo jūsų pačių. Jums reikės pasirūpinti savo parduodamo automobilio reklama, taip pat turėsite automobilį išvalyti (tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės), padaryti profesionalias nuotraukas ir pasiruošti bandomiesiems važiavimams. Net jei seną automobilį parduodate naudotų automobilių perpardavėjui, nuo to, kaip gerai pasiruošėte, gali labai priklausyti pardavimo kaina ir tai, kaip greitai jį parduosite.

Atrodykite patikimai

Dauguma žmonių bijo pirkti naudotą automobilį taip pat, kaip bijo skristi lėktuvu - paprastai viskas būna gerai, bet kai atsitinka nelaimė, tai kelia labai didžiulį siaubą. Nuraminkite visų potencialių pirkėjų nerimą, būdami atsipalaidavę ir atrodydami patikimai. Venkite tokių akivaizdžių rinkodaros triukų, kaip 19 999 kaina arba skelbimas, prigrūstas didžiųjų raidžių ir didelio šrifto! Tikrai nenorite pasirodyti kaip naudotų automobilių pardavėjas, bandantis pergudrauti pirkėją. Svarbiausia, būkite sąžiningi ir laikykitės paprastumo. Nepamirškite, kad kiekvienas susidomėjęs asmuo vertins jus lygiai taip pat, kaip ir jūsų automobilį. Todėl jei potencialiam pirkėjui pasirodys, kad jūs nesate visiškai nuoširdus ir patikimas, jis gali priimti jums nepalankų sprendimą.

Patikrinkite savo rašybą ir gramatiką

Jei rašymas nėra jūsų stiprioji pusė arba jei automobilio pardavimui skirtas skelbimas rašomas ne gimtąja kalba, paprašykite, kad gramatiką patikrintų kas nors, kuo pasitikite. Galbūt tai skamba pakankamai banaliai, bet tai yra svarbu. Ji nebūtinai turi būti 100 % tobula, tačiau neatsargios ar neapgalvotos klaidos daro stiprų psichologinį poveikį ir sudaro nepatikimumo įspūdį. Yra atliktas ne vienas tyrimas, kurio metu buvo nustatyta, jog žmonės vis dėlto labai didelį dėmesį skiria gramatikai. Be to, vieno atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad net 60% vartotojų niekuomet nepirktų el. parduotuvėje, kurioje yra rašybos klaidų. Tai reiškia, kad ir parduodant savo automobilį jūs turėtumėte ne ką mažiau dėmesio skirti skelbimo turiniui, nes tokiu būdu galėtumėte padidinti jūsų parduodamu automobiliu susidomėjusių vartotojų skaičių.

Žinokite tikrąją savo automobilio būklę

Prieš parduodami automobilį nuvykite į automobilių servisą ir paprašykite, kad automobilis būtų visapusiškai apžiūrėtas ir sutvarkytas. Tai nėra taip jau brangu, be to, potencialiems pirkėjams galėsite parodyti serviso rezultatus, kad jie tiksliai žinotų, kokios techninės būklės yra jūsų parduodamas automobilis.

Išsamus techninis automobilio aprašymas bet kuriuo atveju turėtų būti sutarties dalis, nes pardavimo metu kaip pardavėjas paprastai esate atsakingas už paslėptus ar nuslėptus defektus. Skelbime automobilio būklę aprašykite paprastai ir trumpai, nieko neslėpkite. Jei žmonės iš anksto žino, kokie yra jų apžiūrimo automobilio defektai, paprastai kur kas atlaidžiau į juos žvelgia. Tačiau jei automobilyje egzistuojantys techniniai gedimai bus nuslėpti, galutinis rezultatas gali būti labai prastas ir kartu sukeliantis jums labai daug papildomų problemų. Todėl jei jūs norite sklandesnio ir lengvesnio automobilio pardavimo proceso, galite būti tikri, kad jokiu būdu neturėtumėte meluoti apie automobilio defektus.

Tuo tarpu, jei manote, kad nėra blogai tiesiog nežinoti defektų (nes tokiu atveju jūs nemeluotumėte), neabejokite, jog galiausiai pirkėjas, kuris susidurs su jam iki tol nežinotais defektais, jumis nepatikės ir manys, kad jūs tokius defektus nuo jo bandėte nuslėpti. Tai reiškia, kad būtų labai naudinga prieš imantis savo automobilio pardavimo, nuvykti į automobilių servisą, kuriame būtų atlikta jūsų automobilio techninė apžiūra. Ir net jei tam tikrų gedimų šalinimas pasirodys labai brangus, apie juos informavę potencialų pirkėją padidinsite savo galimybes sklandžiau parduoti automobilį.

Žinokite savo norimą automobilio kainą

Egzotiškų šalių turgavietėse tai gali būti tarytum labai jaudinantis ir nepamirštamas nuotykis, tačiau kitose situacijose daugelis žmonių nemėgsta derėtis. Kaip bebūtų, deja, bet paprastai tai yra neišvengiama parduodant naudotą automobilį, tačiau tam galite pasiruošti iš anksto.

Palyginkite savo automobilį su panašiais automobiliais internete ir laikykitės realios kainos ribų. Pardavimo kainą šiek tiek padidinkite, kad vėliau galėtumėte derėtis, tačiau patys nustatykite galutinę kainą ir nesileiskite žemyn. Ir laikykitės savo nuomonės! Pirmajame elektroniniame laiške (ar telefoninio skambučio metu) net nesvarstykite galimybės sumažinti kainą, nes tada pirkėjas, pamatęs automobilį, gali pradėti jus įkalbinėti dar labiau nuleisti kainą. Bet kokias derybas dėl kainos leiskite tik po asmeninės apžiūros ir tik remdamiesi konkrečiais faktais. Todėl dar kartelį vertėtų paminėti, kaip yra svarbu iš anksto atlikti automobilio techninę apžiūrą ir sužinoti, kokia yra tikroji jūsų parduodamo automobilio techninė būklė.

Automobilio plovimo nepakanka

Kai kas nors apžiūri jūsų automobilį, paprastai per kelias sekundes nusprendžia, ar nori jį pirkti, ar ne. Panašiai ir jūsų skelbimas daugiausiai dėmesio sulauks iškart po to, kai bus paskelbtas jūsų pasirinktuose internetiniuose automobilių skelbimų portaluose. Štai kodėl pirmas įspūdis yra toks svarbus.

Kruopščiai išvalykite ir nuvaškuokite visą savo automobilį iš vidaus ir išorės, įskaitant jo ratus. Galite būti visiškai tikri, kad tai atsipirks su kaupu. Nuo ratų reikėtų nuvalyti stabdžių dulkes, taip pat apžiūrėti padangų šonus, nes jie dažnai lieka nepastebėti. Tik nepersistenkite valydami variklį, nes atrodys, kad bandote paslėpti alyvos nuotėkį - pakaks išvalyti viršutines dalis ir nupoliruoti plastikinius paviršius. Žinoma, jei nenorite viso to daryti patys ir neturite tam laiko bei jėgų, visuomet galite šiuos darbus patikėti profesionalams. Tuomet tikrai žinosite, jog jūsų automobilis iš tikrųjų bus labai tvarkingas ir tinkamai paruoštas pardavimui.

 

(užs.)

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą