Garsiausi profesionalūs pokerio žaidėjai ir jų pokerio mokykla

Galbūt esate kažką girdėję apie Daniel Negreanu, Tony G, Phil Ivey ar Phil Hellmuth? Visi jie - sportinio pokerio žvaigždės ir ikonos, kurių sėkmė didžiausiuose turnyruose verčia neabejoti jų profesionalumu, žaidimo skaitymu bei kitais gebėjimais. Jeigu stebite sportinio pokerio turnyrus internete, domitės naujienomis bei sekate šio pasaulio aktualijas, galbūt bus įdomu sužinoti kiekvieno iš šių profesionalių pokerio žaidėjų strategijos elementus? Pradėkime!

 

Daniel Negreanu - viskas priklauso nuo situacijos

Čempioniška reziumė

 

Kanadietis pokerio žaidėjas, šešis kartus WSOP “apyrankės” turėtojas, du kartus WPT čempionas. Vyras sulaukė ne tik didelės sėkmės prie pokerio stalų, tačiau ir kitose erdvėse. Jis yra vienas geriausiai žinomų pokerio žaidėjų pasaulyje. 

 

Visų sėkmių pagrindas - kantrybė

 

Pasak kanadiečio, svarbu turėti kuo daugiau kantrybės. Ypač turnyrų ir lošimų pradžioje, kada nėra vadinamojo Ante arba būtinojo statymo, reikia stengtis žaisti konservatyviai ir atsargiai. Šį laiką žaidėjas naudoja kitų dalyvių skaitymui bei analizei. Ieškodamas silpnų žaidėjų jis bando išnaudoti savo pranašumą. 

 

Svarbiausiu momentu veiksmams atlikti žaidėjas laiko momentą post-flop arba po to, kai atverčiamos trys kortos ant stalo. Toliau viskas, pasak vyro, konkretėja ir detalių bei strategijų pasirinkimas kinta priklausomai nuo situacijos. Tačiau kaip svarbią bei naudingą strategiją jis įvardina “Small-ball poker”.

 

Tony G - iššaukiančio pokerio mokykla

Tituluočiausio lietuvio reziumė

Žinomas pokerio žaidėjas, dabar jau ir politikos bei verslo titanas - Antanas Guoga savo sėkmės epopėją pradėjo būtent už pailgo pokerio stalo. Žaisdamas kazino ir dalyvaudamas profesionaliuose turnyruose vyras užimdavo prizines vietas, o išgarsėjo ne tik dėl neblogų rezultatų, bet ir dėl iššaukiančio elgesio. Šio žaidėjo psichologija - agresyvi. Jis daug gestikuliuoja, kalba garsiai, provokuoja kitus žaidėjus ir dėl to sugeba įgauti pranašumą. Per savo karjerą Tony G yra laimėjęs per 6 mln. JAV dolerių.

Kitų žaidėjų siaubu padės tapti Tony G pokerio mokykla

Vienu ar keliais žodžiais nusakyti Tony G strategiją prie stalo būtų sunku. Iš esmės jis yra nenuspėjamas ir tai yra didžiausias jo pranašumas bei pažeidžiamumas. Sėkmė kartais nusišypso, kartais - ne. 

 

Daug rizikuodamas ir neretai pasikliaudamas tik savo intuicija, A.Guoga yra laimėjęs ne vieną sensacingą hand’ą ir taip ne tik palaužęs, bet net visiškai demoralizavęs ar iš žaidimo išmetęs savo oponentus prie stalo. Didžiausias žaidėjo ginklas - patirtis, situacijų skaitymas bei pastangos kiekvieną oponentą išvesti iš pusiausvyros. Elgdamasis impulsyviai tik iš išskaičiavimo Tony G gali dažnai laimėti ir atrodyti kaip sėkmės kūdikis.

 

Phil Hellmuth - legendos patarimai

Reziumė

WSOP šlovės muziejaus narys ir karštu temperamentu garsėjantis amerikieties turi rekordinį skaičių WSOP apyrankių - penkiolika. Jo namų trofėjų spintą nukrovę virš šimto įvairiausių apdovanojimų, o piniginių prizų per karjerą žaidėjas gavo net 136.

 

Žinomas dėl savo karšto būdo, Phil Hellmuth garsus visame pokerio pasaulyje ir kiekvienam žaidėjui praverstų jo pokerio mokykla. Įnirtingas temperamentas dirba žaidėjo naudai. 

Kaip rėkti ir laimėti

Pagrindinis dalykas, kurio įprastas žiūrovas gali nepastebėti ir neįvertinti P.Hellmuth’o žaidime - geležinė kantrybė. Nors dažnai kyla nuo stalo, verčia kaltę ant kitų, tačiau retai išsimuša iš vėžių pats ir greitai nusiraminęs gali tęsti žaidimą. Nepriklausomai nuo to, kaip “krenta” kortos, amerikietis visada nusiteikęs laimėti.

 

Kitas dalykas, kurį P.Hellmuth daro itin dažnai - standartinių ir kiek senamadiškų taktikų mėgėjas. Net ir pralaimėjęs jis toliau psichologiškai bombarduoja savo oponentus. Pagrindiniai P.Hellmuth strategijos akcentai:

 

  • Ne itin pasitikėti aukštomis connector tipo kortomis (jeigu nėra tūzo)
  • K/Q - ne tokia ir gera kombinacija
  • Nebūtina žaisti kiekvieną hand’ą, reikia kantrybės
  • Venkite didelių pot’ų, ypač ankstyvose žaidimo stadijose (ką pats Phil nevengia daryti, bet pataria kitiems)
  • Bullyinkit’e arba nuolat spauskite varžovus su mažai resursų, kad puodą susirinktumėte be kovos

(užs.)
 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą