Įsibėgėjus rudeniui, šildo „Aero Camp 2019“ vasaros stovyklos prisiminimai

„Aero Camp 2019“ stovyklos ritmai aidėjo dar vasaros metu, bet emocijos neatslūgsta net atšalus orams. Antrą kartą organizuota tarptautinė aerobinės gimnastikos stovykla Alantos miestelyje, Molėtų rajone, sukvietė dar daugiau dalyvių nei pernai. Sukauptomis žiniomis čia dalijosi profesionalūs treneriai iš Lietuvos ir užsienio.

1.jpg2.jpg

Gausų trenerių ir choreografų būrį iš Lietuvos papildė profesionalai iš Prancūzijos, Ispanijos, Estijos, Slovakijos ir Švedijos. Tarp jų ir visiems aerobinės gimnastikos entuziastams puikiai žinoma pasaulio čempionė iš Rusijos – Polina Amosenok.

Laikėsi subalansuotos dienotvarkės

Dvi savaites Alantos miestelyje praleidę stovyklautojai kiekvieną dieną turėjo aiškų planą. Dalyviams teko keltis su aušra ir treniruotis pradėti nuo ankstaus ryto. Po sunkių treniruočių visuomet laukdavo skanus maistas ir pramogos.

„Dienotvarkė buvo labai intensyvi, dieną pradėdavome 7:30 val. ryte. Vietoje žadintuvo, vaikus keldavo persirengėlis gaidys. Mažiesiems tai buvo didelė pramoga, pašokę iš savo lovų jie išdidžiai sekdavo gaidį, dalyvaudami stovyklautojų kėlimo procese“, – su šypsena stovyklos rytus prisimena Lietuvos aerobikos federacijos (LAF) prezidentė Roma Aleksandravičienė.

Discipliną vaikams stovykloje skiepijo treneriai. Rusijos sportininkė P. Amosenok pasakoja, kad prakaitą stovykloje liejo ne tik vaikai, bet ir treneriai. Nepaisant to, visi buvo motyvuoti ir nusiteikę pasisemti naujos patirties, sunkiai treniruojantis.

„Išmokau dirbti nuo ryto iki vakaro be pertraukų, bet su šypsena veide“, – kvatoja P. Amosenok, paklausta, ką naujo ji išmoko stovyklos Lietuvoje metu.

Laikas po pietų buvo skirtas poilsiui ir ramybei, o pailsėję vaikai vėl susirinkdavo tęsti treniruotes. Kiekvienos dienos sunkų darbą vainikuodavo įvairios pramogos: išvykos, kino vakarai, talentų pasirodymai ar kūrybinės dirbtuvės.

5.jpg

Pažino Aukštaitijos regioną

„Kaip ir kiekviena diena, taip ir kiekvienas vakaras buvo užimtas veikla. Stovykla ne vien apie sunkų darbą, todėl vakarus skyrėme pramogoms. Alanta mums dovanojo puikų orą iškyloms ir žaidimams gryname ore, tad vakarais skambėdavo dainos prie ežero“, – džiaugsmo neslepia R. Aleksandravičienė.

Alanta – itin palanki vieta stovyklai, miestelis lietuviškos gamtos idilėje – apsuptas ežerų ir miškų. Lietuviams čia smagu atvažiuoti, o ir svečiai iš užsienio turi kuo pasigrožėti.

 „Lietuvoje esu ne pirmą kartą, man čia labai patinka. Šalį vadinu antrais namais, turiu daug draugų su kuriais palaikome labai šiltus santykius. Džiaugiuosi šiemet prisidėjusi prie stovyklos Alantoje, miestelis ramus, įsikūręs ypač gražiame gamtos kampelyje“, – įspūdžiais dalijasi P. Amosenok.

Stovyklos organizatoriai puikiai išnaudojo Aukštaitijos regioną, organizavo įvairias edukacijas, ragavo tradicinius patiekalus, susipažino su papročiais. Vaikai išbandė siaurąjį Aukštaitijos geležinkelį, ieškojo paslėpto lobio ir linksmai leido laiką.

 „Alantoje yra viskas, ko reikia stovyklai, vienoje vietoje. Dalyvių apgyvendinimui idealiai tiko bendrabučio tipo pastatas, kuriame nedideli kambariai tiesiogiai sujungti su salėmis.  Tik nusileidus laiptais, mes patekome į visas sales, kurių buvo daug vienoje erdvėje. Turėjome ir treniruoklių salę vyresniems stovyklautojams. Negana to, stadionas šalia“, – pasakoja LAF prezidentė R. Aleksandravičienė.

Be to, nepriekaištingą darbą atliko valgyklos darbuotojos. Valgiaraštis buvo pritaikytas sportuojančių vaikų organizmams, o maistas – kokybiškas.

3.jpg

Susirado draugų visam gyvenimui

Stovyklos dalyvių gretas papildė ir su treneriais iš užsienio atvykę mažieji sportininkai. Tačiau bendraujant tarpusavyje nekilo jokių problemų. R. Aleksandravičienės teigimu, sportuojantys vaikai geriau supranta vieni kitus be žodžių, išreikšdami save kūno kalba.

„Visi be galo šiltai priėmė ir pasitiko. Stovyklos metu tvyrojo puiki atmosfera tarp dalyvių ir trenerių. Mane labai nustebino dalyvių amžius ir įvairovė, čia susirinko nuo pačių mažiausių vaikų iki jau patyrusių jaunuolių“, –  pasakoja P. Amosenok.

Stovyklautojai ne tik sportavo ir mokėsi aerobinės gimnastikos subtilybių, tačiau bendraudami su svečiais iš užsienio, plėtė savo akiratį. Organizatoriai džiaugiasi, kad tokiu būdu skatino toleranciją ir vaikus mokė gerbti vieni kitų kultūrinius ir socialinius skirtumus.

„Visas darbas atsipirko, stovykloje vaikai patobulėjo ne tik fiziškai, bet pagerino ir bendravimo įgūdžius, užsienio kalbos sugebėjimus. Dalyviai užmezgė kontaktus su treneriais iš užsienio, net ir dabar jie bendrauja, dalijasi įspūdžiais, savo pasiekimais, nuolatos perduoda linkėjimus vieni kitiems“, – šypsosi LAF prezidentė.

Lietuvos aerobikos federacija džiaugiasi, kad antrus metus iš eilės stovyklos idėją palaikė ir Kauno miesto savivaldybė. Dalinis miesto savivaldybės finansavimas suteikė galimybę nemažam vaikų skaičiui mėgautis prasminga veikla nemokamai arba gerokai pigiau. 

4.jpg6.jpg
 

 

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą