Žmogiškumo patikra – akcija „Mes – ne pliušiniai žaisliukai“

Molėtų miesto gyventojai – savanoriai bei Molėtų gimnazijos savanorystės klubas,  mylintys gyvūnus ir siekiantys  atkreipti  ir  keisti visuomenės požiūrį į gyvūnų poreikius bei jų priežiūrą KOVO 26 – 30 DIENOMIS prekybos centre „MAXIMA“ (Sakalo g. 1, Molėtai) organizuoja Utenos r. gyvūnų globos namų augintiniams skirtą paramos akciją  „MES - NE PLIUŠINIAI ŽAISLIUKAI“.
Pirmiausia reikia priminti, kad Utenos gyvūnų globos namuose labai daug nelaimėlių – kurie tapo nebereikalingi savo šeimininkams ir buvo išmesti bei palikti likimo valiai, beglobiai, netekę savo šeimininkų gyvūnėliai – iš mūsų krašto randa šiltą, sotų ir dėmesingą prieglobstį.
Ar kada apsidairėme aplinkui – kiek jų, ištroškusių žmogaus dėmesio, švelnumo, blaškosi mūsų mieste prie daugiabučių, gatvėse, pakelėse. Jų tikrai yra  tik, atrodo, išmokome nebepastebėti. Kačiukai, šuniukai dar dažnai tampa dovanėlėmis, kurios greitai nusibosta, tampa našta dėl reikmės priežiūrai, todėl tiesiog išmetami į gatvę ar mišką, pakelę. Kad ir kaip tai baisiai skambėtų, tarp žmonių yra tokių žmonių. Laimei, vis daugiau randasi tokių, kurie atkreipia dėmesį į beglobius gyvūnus, jų išlaikymą, rengiamos įvairios akcijos, renkami pinigai, maistas, antklodės ir visa, kas reikalinga kadai turėjusių namus, o dabar atsidūrusių globos namuose, gyvenimui.
Tad savaitė Molėtų prekybos centre skiriama žmogiškumo patikrai: jos metu bus laukiama vaikų ir mokinių laiškų, piešinių ar kitokių kūrybinių darbų, skatinančių pagarbą ir meilę gyvūnams, dovanojamo maisto (kačiukams ir šuniukams skirto sauso ar konservuoto specialaus), kraiko, kruopų ir kt., higienos priemonių (popierinių rankšluosčių, vienkartinių pirštinių ir kt.), antkaklių,  nebenaudojamų antklodžių, įvairių paklotų, drabužėlių...
Paaukoti  kviečiami ne tik pavieniai gyventojai, bet ir įmonės, įstaigos bei organizacijos, kurios galbūt darbo kolektyvuose organizuos įvairios paramos rinkimą.
Paaukotą maistą ar kitas priemones bus galima sudėti į paruoštus prekybinius vežimėlius, o finansinę paramą, laiškus ar piešinius – į stilizuotą narvelį. Jie stovės šalia „Mėjos“ parduotuvės prekybos centre „Maxima“ (Sakalo g.)
Akciją baigs Molėtų gimnazijos savanorystės klubo mokiniai, kviesdami aukoti ir asmeniškai dėkos visiems prisidedantiems ir atjaučiantiems benamių dalią.
Galima paaukoti ir bankiniu pavedimu, adresu: Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugija,
įm. kodas: 184211367,  a.s. LT417044060002546192., galima skirti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.
Visa gautoji finansinė parama bus skirta gyvūnų sterilizavimui,  vakcinavimui, gydymui, gyvūnų žymėjimui ir kitoms veterinarinėms paslaugoms.
Beje, mieli molėtiškiai, užsukite į gyvūnų globos namus Utenoje, Basanavičiaus g. 118, kur glaudžiasi ir Molėtų mieste bei rajone sugauti gatvėje atsidūrę katinėliai, šuneliai... Jiems reikalingi nauji, atsakingi ir rūpestingi šeimininkai bei šilti namai... Gal tai jūs?

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą