SUSIRINKIMAS DĖL MOLĖTŲ SAVIVALDYBĖS ATEITIES DARNAUS JUDUMO

Molėtų  savivaldybė planuoja rengti darnaus judumo plano sprendinius ir pasinaudoti galimybe strategiškai planuoti savivaldybės judumą ir pasirengti ilgalaikę strategiją, kurios tikslas spręsti Molėtams kylančius susisiekimo iššūkius, įgyvendinti pasaulinius ekologiškumo reikalavimus bei padaryti Molėtus patogius judėti tiek vietos gyventojams, verslo įmonių darbuotojams, moksleiviams, studentams, gydymo įstaigų darbuotojams, ligoniams,  tiek miesto svečiams.
Taikydami naujausius transformuojančius metodus, mes viliamės rasti  bendrus sąlyčio taškus ir principus, vadovaujantis kuriais būtų identifikuotos ateities Molėtų savivaldybės ilgalaikės viešojo transporto ir judumo kryptys bei konkretūs projektai ateities fondų finansavimui.
Kadangi Jūs asmeniškai aktyviai dalyvaujate Molėtų bendruomenės gyvenime, esate arčiausiai gyventojų ir geriausia žinote judumo ir viešojo transporto poreikius, galite prisidėti prie judumo sistemos planavimo ir jos įgyvendinimo, identifikavome Jus, nes Jūsų žinios ir patirtis bei nuomonė, įžvalgos ir pasiūlymai yra ypač svarbūs.
Kviečiame Jus asmeniškai sudalyvauti procese, kurio tikslas - pasidalinti  savo žiniomis, patirtimi, nuogąstavimais, lūkesčiais dėl esamos Molėtų savivaldybės  viešojo transporto  sistemos bei ateities sistemos sėkmės prielaidų bei krypčių ir galimų projektų.
Savivaldybės judumo ateities bendrakūrimui, scenarijų ir projektų įgyvendinimui bus taikoma pažangi  metodika - unikalus strateginio planavimo metodas, kurį visame pasaulyje naudoja šimtai bendruomenių ir organizacijų, savivaldybių ir valstybių. Šis metodas leidžia įvairių asmenų grupėms (šiuo konkrečiu atveju savivaldybės merui, tarybos nariams, administracijos atstovams, valstybinių ir savivaldybių įmonių, verslininkų, gyventojų ir bendruomenių, kitų institucijų, ekspertų, verslų atstovams): 1) nusistatyti bendrą tikslą, scenarijus ir kryptis, 2) prisiimti atsakomybę už veiksmus ir 3) ugdyti įsipareigojimą esamą tikslą įgyvendinti.  Tai ateities metodai, kurie Jums pravers ateityje politikoje. Jie jau Lietuvoje pradėti taikyti miestų vizijos scenarijų formavimui “iš apačios”, įtraukiant iki 5000 miesto gyventojų.
Susirinkimas įvyks 2020 m. rugsėjo 18 d. 10:00 - 16:00 Molėtų kultūros centro patalpose, Inturkės g. 4, Molėtai. Susitikimo darbotvarkė prisegta.
Prašome informuoti apie Jūsų galimybes dalyvauti susirinkime. Apie dalyvavimą prašome informuoti  Paulių Valentinavičių, Molėtų rajono savivaldybės mero patarėją, tel: 8 675 96432, el.paštas: paulius.valentinavicius@moletai.lt arba renginio fasilitatorę Liną Šleinotaitę-Kalėdę (lina@ekokonsultacijos.lt), jei iškils klausimų dėl proceso ar kitų susirinkimo detalių, galima kreiptis mob. Tel. 868559558. Su Jumis artimiausiu metu asmeniškai susisieks fasilitatorė ir pristatys procesą.

moletu-viesojo-transporto-poreikio-analizes_-surinkimo-darbotvarke_2020_09_18_dalyviams-1-1.jpg

Lauksime Jūsų susirinkime.


Pagarbiai,

Paulius Valentinavičius
Molėtų rajono mero patarėjas

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą