Rinkėjai savo darbą padarė, prisiekė ir dirbti pradėjo naujoji savivaldybės taryba

Praėjusį ketvirtadienį įvyko pirmas naujos kadencijos rajono tarybos posėdis, pirmiausia nustebinęs gėlių žiedų jūra (taip buvo paremti mūsų smulkieji verslininkai), ypatingai gausiai susirinkusių svečių būriu ir iškilmingomis priesaikomis. 
Pasirašyta sutartis dėl darbo koalicijoje
Dar gerokai prieš posėdį svarbaus sambūrio būta mero kabinete. Čia rinkosi naujos koalicijos partneriai ir visi jai priklausantys tarybos nariai. Nedideliame kabinete surasta vietos kiekvienam, kas, matyt, liudija apie būsimus gražius darbus tvirtai surėmus bendras jėgas ir siekius. Tad visi 16 - a naujosios daugumos tarybos narių dar prieš priesaiką gerbti ir vykdyti LR Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti savivaldybės tarybos nario pareigas ir dirbti mūsų krašto žmonių labui, sudėjo parašus po oficialiu dokumentu - Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Molėtų skyrių atstovų, išrinktų į rajono tarybą, bendro veikimo gairėmis ir tikslais. Pasak S. Žvinio, nei viena vietos savivaldos rinkimuose dalyvavusi partija absoliučios daugumos mandatų negavo, todėl visi turėjo galvoti, kokia ta dauguma turi būti. Suradus tam tikrus sutarimus, išgryninus bendrus tikslus ir darbus jiems pasiekti, be agitacijų ir įkalbinėjimų susitarta sudaryti koalicinę daugumą. Trijų partijų atstovai sutarė dirbti koalicijoje, siekdami užtikrinti skaidrų ir demokratišką tarybos darbą, efektyvų administracijos padalinių, savivaldybės įstaigų veikimą, darnią rajono ekonominę bei socialinę plėtrą, dalykišką ir atsakingą miesto ir rajono viešojo gyvenimo problemų sprendimą. Akcentuota, kad pagrindinės veiklos nuostatos - atsakingas, sąžiningas atstovavimas krašto žmonėms, jų įtraukimas į vietos problemų sprendimą, krašto darnios plėtros užtikrinimas, darbinio užimtumo didinimas, o tikslai - kurti ir puoselėti Molėtų kraštą, kuriame saugu ir gera gyventi vietos žmonėms, kuris patrauklus svečiams ir turistams, kuriame nuolat kuriama palanki aplinka smulkaus ir vidutinio verslo vystymui, investicijų pritraukimui, turizmo infrastruktūros plėtojimui, kompleksiniam socialinės srities priemonių įgyvendinimui...  Be to, įsipareigota, jog 16 - os tarybos narių koalicija nuolat tarsis, kalbės, todėl bus stabili dauguma.
Prisiekė 24 tarybos nariai
Pirmajam naujos kadencijos tarybos posėdžiui, kaip įprasta, vadovavo rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Jūratė Vaidachovičienė, kuriai buvo padėkota už solidų darbą, gebėjimą suvaldyti sudėtingą rinkiminės kampanijos etapą, žinant, kad pas mus buvo išvengta pažeidimų, kai tuo tarpu kitur jie praėjo su didžiuliu rezonansu. J. Vaidachovičienė informavo, kad iš viso mandatų atsisakė dėl nesuderinamų pareigų 4 TS-LKD nariai, taryboje dirbs 16 ir praėjusią kadenciją joje besidarbavusių narių, nauji bus 9, kaip ir ankstesnėje taryboje bus 19 vyrų ir 6 moterys. Abėcėlės tvarka prisiekė visi tarybos nariai, išskyrus posėdyje nedalyvavusį socialdemokratą Remigijų Grigaliūną. Jau vėliau po tokios jaudinančios procedūros kalbintas jaunasis politikas Karolis Balčiūnas besišypsodamas atviravo, jog tardamas priesaikos žodžius jaudinosi bemaž taip pat, kaip santuokos metu bažnyčioje.
 
priesaikaa.jpg
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 32 balandžio 21 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą