Rajono atliekų tvarkymo sistemoje gyventojai aptinka... šiukšlių

Į redakciją atskubėjęs Giedraičių seniūnijos  Stalėriškių kaimo gyventojas Mindaugas Seletys į "Vilnies" redakciją praėjusią savaitę skubėjo keletą kartų - pasiguosti, o gal ir teisybės ieškoti bei ją surasti. Bėda ta, kad minėtame kaime gyvena vos keli gyventojai, kurie naudojasi šių metų pavasarį pastatytu bendru atliekų  konteineriu. Mes jau ne kartą rašėme, kad atliekoms skirti konteineriai pasiekė net ir atokiausius privažiuojamus rajono kaimus ir vienkiemius. 
-Esu sudaręs sutartį su UAB "Molėtų švara" dėl atliekų išvežimo, matyt, kaip ir daugelis kitų kaimo vietovių gyventojų, - sakė Mindaugas. - Tačiau, kai atėjo metas pagal pateiktą sąskaitą  susimokėti už neva suteiktą man paslaugą, paskaičiavau, kad per metus mano biudžetui kainuos daugiau nei šimtą litų. Susimąsčiau - už ką? Aš gyvenu ūkiškai: popierių sudeginu, bioskaidžias atliekas kompostuoju, o kas lieka? Atliekų tiek neprisikaupia, kad už jas reikėtų kiekvieną mėnesį mokėti...
Vyriškis prisipažino, kad savo biudžetą turėjęs peržiūrėti dar žiemą, kai neteko darbo. Tai lėmė, kad buvo atsisakyta labai reikalingo vaikams interneto,  nebeprenumeruoti spaudos...  Kai buvo visur suveržta, kur dar įmanoma, atsirado mokestis už šiukšles.
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 63 rugpjūčio 19 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą