Kas paskolins turint blogą kredito istoriją?

Labai dažnas ir daugeliui opus klausimas, ar galiu pasiskolinti pinigų jei jau turiu skolų? Vienareikšmiško atsakymo į tai nėra. Nes viskas priklauso nuo asmens individualios situacijos - ar mokate viską laiku ir reikia papildomos paskolos, o galbūt norite pasinaudoti refinansavimo galimybe ir t.t. Jei neturite pradelstų įsipareigojimų, bet turite ne vieną paskolą, tada šansų gauti dar vieną paskolą yra. Kitas atvejis būtų paskola su bloga kredito istorija. Šiuo atveju kredito bendrovė papildomai įvertinus esamą kliento finansinę situaciją ir gali paprašyti papildomų dokumentų prieš priimant sprendimą. Aptarsime tokias paskolas detaliau.

Kokio dydžio paskolą galima gauti turint paskolų?

Verta atsižvelgti į du svarbius faktorius. Pirmasis - tai kreditoriaus nustatytas maksimalus limitas paskoloms, kuris pavyzdžiui Saldo yra 3000 eur. Antrasis - tai Jūsų gaunamos pajamos į rankas. Pagal Lietuvos Banko patvirtintus reikalavimus asmens bendri finansiniai įsipareigojimai kredito įstaigoms negali būti didesni nei 40 procentų jo gaunamų pajamų į rankas. Atsižvelgiant į tai kredito bendrovė gali pasiūlyti mažesnę paskolos sumą ar aptarti kitus įmanomus variantus.

Kokie duomenys yra tikrinami norint gauti papildomą paskolą?

Jei turite finansinių įsipareigojimų, Jūsų paraiška bus tikrinama kaip ir kreipiantis dėl įprastų paskolų, tiesiog gali būti paprašyta papildomų duomenų jei kiltų klausimų dėl Jūsų mokumo galimybių bei kredito istorijos.

Pateikiant paraišką tikrinami šie duomenys:

  • Kliento gaunamos pajamos;
  • Asmens tapatybė bei teistumo istorija;
  • Asmens kredito istorija (atsižvelgiama į kiekvieną situaciją individualiai);
  • Šeimyninė padėtis;
  • Turimi finansiniai įsipareigojimai;
  • Asmens darbo patirtis.

 

Kur galima gauti paskolą turint finansinių skolų ir į ką atsižvelgiama?

Daugelis kredito įstaigų, taip pat ir Saldo teikia paskolas turintiems finansinių įsipareigojimų. Tačiau viskas priklauso nuo asmens finansinės situacijos ir jo turimo kredito istorijos - ar yra pradelstų mokėjimų, ar labai dažnai imami greitieji kreditai ir panašiai. Įmonės turi įsitikinti, jog Jūs kontroliuojate savo finansus ir sugebėsite laiku grąžinti pinigus.

Bloga kredito istorija nebūtinai užveria kreditorių duris - viskas priklauso nuo to, kaip ji susidarė. Galbūt dėl nuo Jūsų nepriklausančių priežasčių prieš kelis metus pradelsėte įmokos mokėjimą kelias dienas ir t.t.  Vieni iš svarbiausių klausimų, kuriuos turėtumėte savęs paklausti yra šie:

  • Ar pastaruoju metu vėlavote mokėti įmokas?
  • Ar turėjote problemų su antstoliais?
  • Ar ėmėte kelis kreditus vieną po kito per trumpą laiko tarpą?

Jei vienas iš atsakymų yra teigiamas, tada šansai gauti paskolą labai sumažėja ir Jūs patys turėtumėte gerai apmąstyti ar kontroliuojate savo finansus.

Į ką būtina atsižvelgti imant kitą paskolą?

Nauja paskola tai svarbus žingsnis, nes Jūs įsipareigojate tuos pinigus sugrąžinti ir teks kas mėnesį dar labiau riboti savo išlaidas. Įvertinkite savo finansines galimybes bei apgalvokite ar Jums tikrai reikia šio naujo pirkinio ir t.t. Svarbu nepatekti į skolų karuselę, kai negalite laiku grąžinti paskolos, skolinatės dar ir taip nesimato pabaigos, nes neb pagaunate finansų siūlo galo.

Ką gali pasiūlyti Saldo jau turintiems paskolą?

Saldo automatizuota klientų vertinimo sistema greitai įvertina klientų finansinius duomenis ir pateikia sprendimą. Paskolos taip pat suteikiamos ir turintiems kitų paskolų. Kliento finansinė situacija vertinama individualiai ir ieškoma abiems pusėms tinkančio sprendimo. Todėl verta kreiptis į finansų ekspertus Saldo.

 

(užs.)

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą