30 būtinų odos priežiūros žingsnių, kurie padės tinkamai pasirūpinti savo oda

Dauguma iš mūsų nuolatos siekiame švytinčios ir švarios odos. Dėl įtempto grafiko kai kurioms iš mūsų gali būti sudėtinga laikytis nuoseklios odos priežiūros rutinos. Tačiau nesijaudinkite, visada yra vilties, o puikią odą gali turėti beveik kiekviena iš mūsų, tereikia šiek tiek kantrybės. Šiame straipsnyje atskleidžiame jums paprastus, tačiau būtinus odos priežiūros žingsnius, kurie yra paremti sveikos gyvensenos sprendimais ir natūraliomis kosmetikos bei grožio priežiūros priemonėmis. Taigi, atėjo metas iš arčiau pažvelgti į keletą iš jų.

1. Drėkinamoji dulksna

Jei ketinate sudrėkinti veido odą ją apipurškiant, nepurkškite tiesiog vandens, nes vanduo ant odos garuoja ir galiausiai sukelia jos išsausėjimą. Todėl vertėtų pasidairyti įvairių „pasidaryk pats“ sprendimų, kurių pagalba galite ir pačios pasigaminti drėkinamąją dulksną arba visuomet galite pasinaudoti kosmetikos prekių parduotuvėmis, kuriose įsigytumėte veiksmingus specializuotus produktus.

2. Sumažinkite spuogų paliekamus randus

Jei jūsų oda yra riebi, tuomet nėra ko abejoti, kad jus dažnai kankina spuogai ir jums nuolatos tenka su jais kovoti. Greičiausiai jau esate išbandžiusios daugybę įvairių kosmetikos priemonių, kurių dalis jums nepasiteisino. Tačiau taip pat neabejotina, jog jūs ne vieną kartą spuogelius esate spaudusios savo pačių rankomis, o tai reiškia, kad ant odos gali būti susiformavę ir randeliai. Norint juos sumažinti būtų naudinga pasitelkti įvairius natūralius ekstraktus, pvz., raminamuosius aliejus, kuriuose gausu antioksidantų. Žinoma, svarbu, kad toks aliejus nebūtų pernelyg riebus.

3. Ilgesnis odos šveitimas

Šveisdamos savo odą tai turėtumėte daryti ne stipriau, o ilgiau, tokiu būdu užtikrindamos, kad jūsų oda būtų nuvalyta „giliau“, pataria shop.kosmetikosdnr.lt. Sudrėkinkite veidą ir pirštų galiukais sukamaisiais judesiais užtepkite ant veido pasirinktą šveitiklį. Tuomet švelniai nušveiskite odą. Galiausiai visą tai nuplaukite šiltu vandeniu ir pabaigai naudokite iš natūralių produktų pagamintą drėkinamąjį serumą ir drėkinamąjį kremą.

4. Mažiau yra daugiau - kai kalbama apie ingredientus

Kai kalbama apie odos priežiūros produktus ir jų sudedamąsias dalis, mažiau yra daugiau. Ir tai tampa ypač svarbiu veiksniu, jei turite labai jautrią odą.

5. Sumažinkite suvartojamo alkoholio kiekį

Reguliarus alkoholio vartojimas gali sukelti didesnę riebalų gamybą ir padidinti odos poras. Be to, galite būti tikros, kad alkoholio vartojimas sendina jūsų odą, todėl jei norite mėgautis nuostabiai atrodančia sveika oda, suvartojamo alkoholio kiekį vertėtų riboti arba apskritai jo atsisakyti.

6. Nepamirškite SPF

Jei turite mėgstamą dieninį drėkinamąjį kremą ir jame nėra apsaugos nuo saulės, sumaišykite jį su lengvu SPF. Tokiu būdu lengviau apsaugosite savo odą nuo kenksmingų ultravioletinių saulės spindulių.

7. „Pasidaryk pats“ natūrali priemonė nuo spuogų

Kitą kartą, kai iškils didelis spuogas, uždėkite ant jo karštą kompresą ir patepkite 1 proc. hidrokortizono kremu, kad atsiradęs spuogas „pats išsispaustų“.

8. Pamirškite apie didelį karštį

Jei norite išvengti didelio veido paraudimo ir sutrūkinėjusių kapiliarų, visiškai venkite pirčių, garinių pirčių ir aštraus maisto. Be to, lygiai tas pats yra pasakytina ir apie karštą vonią bei dušą. Jei iki šiol mėgdavote maudytis naudojant karštą vandenį, dabar būtų pats metas tokio netinkamo įpročio atsisakyti – jis tikrai nepadeda jūsų odai!

9. Tinkamai sluoksniuokite kosmetikos produktus

Ryte nuvalius veidą, lengviausias būdas prisiminti, kokia tvarka sluoksniuoti produktus, yra pradėti nuo lengviausių iki sunkiausių. Pirmiausia naudokite serumą, tada drėkinamąjį kremą, o viską užbaikite apsauginiu kremu nuo saulės.

10. Pasitelkite oro drėkintuvą

Jei trokštate tinkamai sudrėkintos odos, visus metus patalpas, kuriose būnate, drėkinkite oro drėkintuvu. Tai reiškia, kad svarbiomis tampa ne tik kosmetikos priemonės.

11. Su savimi pasiimkite toniką

Jei visiškai neturite laiko nusiprausti po dušu prieš ar po treniruotės, naudokite balansuojantį toniką vietoj makiažo servetėlių, kuriose paprastai būna alkoholio, sausinančio odą.

12. Atraskite jums tinkamus nusiraminimo būdus

Stresas labai neigiamai veikia mūsų odą ir nulemia spuogų atsiradimą. Skirkite laiko atsipalaiduoti ir atraskite sprendimus, kurie jums padeda nusiraminti. Nesvarbu, ar tai būtų hobis, meditacija, pasivaikščiojimas po vakarienės, ar šilta burbulinė vonia, mažiau streso didina deguonies srautą, todėl sumažėja atsirandančių spuogelių.

13. Pagerinkite savo vakarinį režimą

Prieš miegą prie naktinio stalelio laikykite nedidelį savo grožio priežiūrai skirtą krepšelį ir pripildykite jį lūpų balzamu, nagų odelių aliejumi, rankų ir kojų kremu. Be to, kam norisi keltis iš šiltos ir patogios lovos?

14. Palepinkite skaudamas pėdas

Po ilgos ir sunkios darbo dienos jums labai skauda pėdas? Tuomet pasirinkite tinkamas priemones, kurios galėtų padėti nuraminti jūsų skaudamas pėdas. Šiuolaikinėje grožio priežiūros rinkoje yra daugybė įvairių natūralių produktų, iš kurių galite pasirinkti jums tinkamiausius, padedančius atgaivinti odą, sumažinti raumenų ir sąnarių įtampą, atkurti pusiausvyrą ir ramybę.

15. Priemonės be kvapiklių

Jei esate jautrios tam tikriems aromatiniams eteriniams aliejams, rinkitės priemones be kvapiųjų medžiagų, o tai reiškia, kad visuomet turėtumėte perskaityti produkto etiketę.

16. Švelniai elkitės su savo veidu

Plaudamos veidą venkite abrazyvinių ir besiveliančių priemonių. Į jūsų odos priežiūros rutiną turėtų įeiti švari prausimosi servetėlė, geriausia - naujagimiams skirta frotinė, ir prausiklis, kurio sudėtyje yra ananasų ir (arba) papajų ekstraktų, kurie užtikrina gilesnį valymą.

17. Atsigaivinkite kokosų pienu

Vėsinanti priemonė nuo per daug saulės - drėkinančiame kokosų piene yra daugybė maistinių medžiagų, būtinų jūsų odai palaikyti ir gerai jos būklei išsaugoti. Šviežias kokosų pienas su egzotiškų riešutų aliejaus mišiniu atjaunina, maitina ir drėkina išsausėjusią odą, todėl ji tampa elastinga, lygi ir atgaivinta.

18. Atsisakykite cigarečių

Norite priežasties mesti rūkyti? Įrodyta, kad dėl rūkymo paūmėja spuogai ir sumažėja odos drėgnumas, todėl oda praranda blizgesį ir atrodo raukšlėta.

19. Palaikykite namuose „natūralią“ švarą

Valymo priemonės purškikliuose ir servetėlėse gali sukelti odos sudirgimą, nes jose gausu cheminių medžiagų. Susikurkite savo universalų natūralų valiklį. Tiesiog įpilkite ½ puodelio acto, ¼ puodelio valgomosios sodos ir 2 ketvirtadalius vandens į plastikinį purškiklį. Kai būsite pasiruošusios jį naudoti, prieš purkšdamos buteliuką lengvai suplakite.

20. Sumažinkite suvartojamo cukraus kiekį

Jei ieškote būdų, kaip panaikinti spuogus, išbandykite dietą, kurioje būtų daug daržovių ir neskaldytų grūdų. Rafinuoti angliavandeniai, perdirbtas maistas ir saldūs užkandžiai sukelia tikrų tikriausias hormonų bangas, dėl kurių gali atsirasti nemalonių odos dėmių ir spuogelių.

21. Agurkus ne pjaustykite griežinėliais, o tarkuokite

Tokios įžymybės kaip Džesika Alba renkasi natūralesnes odos priežiūros priemones, pavyzdžiui, tarkuotus agurkus, o ne pjaustytus griežinėliais. Štai kaip susikurti savo raminamąją akių procedūrą: įvyniokite tarkuotus agurkus į minkštą ir ploną servetėlę. Patogiai atsisėskite, atloškite galvą atgal ir uždėkite visą tai ant savo akių.

22. Jautriai odai skirtas rūgštusis kremas

Ar žinojote, kad grietinėje esanti pieno rūgštis padeda išlyginti odos tekstūrą? Jei turite jautrią odą ir neigiamai reaguojate į parduotuvėje pirktas veido odos kaukes, išbandykite grietinę kaip natūralią priemonę. Du kartus per savaitę ant nuvalytos odos tepkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą riebios grietinės.

23. Niekuomet drastiškai nemeskite svorio

Kai per greitai numetate svorį, oda praranda elastingumą, todėl ji suglemba. Be to, galite atrodyti ne taip jaunai, nes pirmiausia numesite svorį veido srityje.

24. Nenaudokite drėkinamojo kremo su SPF apsauga naktį

Tam tikros apsauginio kremo nuo saulės sudedamosios dalys užkemša jūsų poras, todėl pasirūpinkite, kad jūsų naudojamame drėkinamajame kreme nebūtų SPF. Kai miegame, mūsų oda veikia atstatomuoju ir atkuriamuoju režimu, todėl labai svarbu, kad jūsų naktinis kremas daugiausia dėmesio skirtų drėgmei ir odos atkūrimui. Stiprios augalinės veikliosios medžiagos maitina, atkuria ir atstato odos drėgmės pusiausvyrą, kol miegate. Tokiose priemonėse esantys natūralūs ekstraktai padeda atnaujinti ląsteles ir sumažinti odos raukšles. Pabuskite su gaivesne ir lygesne oda.

25. Pagerinkite savo odos būklę drėkinamuoju serumu

Serumas yra koncentruotas veikliosios medžiagos šaltinis, kuris greitai įsiskverbia į odą. Klinikiniais tyrimais nustatyta, kad į savo grožio priežiūros rutiną įtraukus veiksmingą drėkinamąjį serumą galima reikšmingai padidinti odos drėgmės lygį – kai kuriais atvejais net iki 40-60 %.

26. Lėtesnis odos senėjimas su peptidais

Sustabdykite laiko tėkmę su intensyviai senėjimą stabdančia formule, kuri akivaizdžiai sumažina veido ir dekoltė odos senėjimo požymius. Gausus botaninis mišinys, papildytas peptidais, smarkiai padidina kolageno ir hialurono rūgšties sintezę, kad išlygintų ir užkirstų kelią raukšlėms, kartu restruktūrizuodamas ir sutankindamas dermą. Senstančios ląstelės „įkraunamos“ jaunyste, atstatomas drėkinimo lygis, o oda tampa lygesnė ir atjaunėjusi. Todėl dabar būtų pats metas pasidairyti po šiuolaikinę kosmetikos priemonių rinką ir atrasti tokiomis formulėmis paremtus kosmetikos produktus.

27. Miegokite ant nugaros

Išvenkite raukšlių miegodamos ant nugaros! Žinoma, turbūt iki šiol miegodamos rinkdavotės pačias įvairiausias padėtis, kurios jums atrodė labai patogios. Tačiau supraskite, kad jei nemiegosite ant nugaros, galite paspartinti odos raukšlių formavimąsi, o tai tikrai neprisidės prie veiksmingesnės odos priežiūros rutinos.

28. Pasitepkite sviestu!

Kartą per savaitę ištepkite rankas ir kojas kūno sviestu ir maždaug pusvalandžiui uždenkite plastikine plėvele, o tada ją nuimkite ir pasimėgaukite „švelniais“ rezultatais. Kas gali būti paprasčiau?

29. Į maskuojamąjį kremą įmaišykite akių kremo

Šiek tiek akių kremo nuo raukšlių įmaišę į kreminį maskuoklį, suteiksite jam kreminės ir švelnesnės konsistencijos, o tai padės sumažinti raukšlių susidarymą.

30. Pirmiausia nušveiskite

Kad oda visiškai sugertų jūsų pasitelkiamus grožio priežiūros produktus, būtina reguliariai atlikti odos šveitimą. Pagrindiniai valikliai atveria poras, pašalindami nešvarumus ir riebalus, tačiau norint, kad jie iš tikrųjų geriau įsigertų, jums reikės fermentinio valiklio, pavyzdžiui, valiklio, kuris būtų pagamintas iš cukranendrių ekstraktų. Jei toks valiklis būtų papildytas ananasų ir papajų ekstraktu, taip pat veiksmingai skaistintų odą bei pagelbėtų į aknę linkusiai odai. Žinoma, kai yra kalbama apie odos šveitimą, niekuomet neturėtų būti persistengiama. Visiškai pakaks, kad odą šveistumėte 2 kartus per savaitę, o jei jūsų oda yra labai sausa, gali pakakti ir vieno karto.

Norint turėti sveiką ir švarią odą, reikia ne tik naudoti geriausias natūralias odos priežiūros priemones. Nuosekliai laikantis sveikos mitybos, pakankamo fizinio aktyvumo ir tinkamo miego režimo plano, galima užtikrinti švytinčią ir nuostabiai atrodančią odą, kurios visada norėjote.

 

(užs.)

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą