Dovanos naujagimiams: tarp populiariausiųjų išlieka žaislai

Naujagimio atsiradimas yra ypatingas ir labai daug džiaugsmo, stiprių emocijų keliantis įvykis, kurį norisi ypatingai pažymėti ir įprasminti. Šeimos nariai, draugai ir pažįstamieji dažniausiai tai gali padaryti (ir daro) dovanomis. Norėdami išreikšti savo džiaugsmą, parodyti pagarbą jauniems tėvams ir pasveikinti į šį pasaulį atkeliavusį mažylį, dauguma žmonių ieško dovanos naujagimiams. Tačiau šis sumanymas ne visiems lengvai įgyvendinamas. Dažnai kyla klausimų – kokias dovanas geriausia rinktis atsižvelgiant į vaiko amžių, poreikius ir interesus? O vaikiškų prekių konsultantai neužtrunka atsakyti – naujagimiams reikia daugybės dalykų: nuo aprangos ir higienos priemonių iki žaislų ir patalynės rinkinių. Todėl svarbu pasirinkti tokią dovaną, kuri būtų ne tik praktiška, bet ir įdomi, vertinga (pavyzdžiui, padedanti mažylį ugdyti).

Vienas iš populiariausių dovanų naujagimiui pasirinkimų – žaislai

Vaikystė neatsiejama nuo žaislų. Geriausia pasirinkti tokius žaislus, kurie skatina mažylių vystymąsi: padeda kūdikiams tobulinti motoriką, mokytis kalbos, išmokti pažinti spalvas, formas ir skaičius ar padeda skatinti kūdikių kūrybiškumą ir vaizduotę. Rekomenduojama rinktis tokius žaislus, kurie būtų minkšti, švelnūs ir be smulkių dalių ar detalių, galinčių sukelti uždusimo pavojų ar kitokių grėsmių mažylio saugumui. Įdomios dovanos mažyliams taip pat gali būti kramtukai (guminiai ar silikoniniai) arba muzikiniai žaislai (pavyzdžiui, įvairius garsus skleidžiantys gyvūnėliai).

Iš tiesų žaislų pasirinkimas yra begalinis – nuo paprastų minkštų žaislų iki pažangiausių interaktyvių žaislų. Populiarus pasirinkimas yra minkšti žaislai, pavyzdžiui, gyvūnėliai, kurie padeda kūdikiams išmokti koordinuoti judesius ir koncentruoti dėmesį. Kūdikiams taip pat patinka įvairūs kamuoliukai, garsus ar šviesas skleidžiantys žaislai.

O jeigu norite žengti koja kojon su mada, geras sprendimas būtų dovanoti interaktyvų ar išmanų žaislą. Pavyzdžiui, interaktyvūs muzikiniai žaislai gali padėti kūdikiams pažinti garsus, ritmus ir melodijas, taip pat mokyti pažinti įvairias formas, spalvas ir tekstūras. Kaip teigia vaikiškų prekių parduotuvės „Smėlinukas“ atstovas, šiuo metu itin mėgstamas pasirinkimas – migdukas. Veikiausiai jo populiarumą nulėmė jo savybės. Pirmiausia, migdukai skleidžia natūralius garsus, primenančius raminančius širdies dūžius, lengvą bangų ar upelio čiurenimą. Dažnai į šiuolaikinius migdukus būna integruoti ir specialūs garsai, skleidžiantys rožinį triukšmą – tai žemo dažnio garsai, kurie kūdikį supa dar jam būnant mamos įsčiose. Rožinis triukšmas – ramus aukštų ir žemų dažnių derinys – yra ypač švelnus ir gali suteikti didžiausią komfortą mažyliui. Tačiau galima rinktis ir klasikinius migdukus su lopšinėmis. Visi migdukuose integruoti garsai paskatina mažylio miegą ir padeda greičiau užmigti. Dar viena migdukų funkcija – skleidžiamos šviesos. Dauguma mažylių nebijo tamsos, tačiau raminanti šviesa vis tiek jiems padeda labiau atsipalaiduoti ir lengviau užmigti. Daugelis migdukų turi įmontuotą naktinį apšvietimą – tai dažniausiai švelnus švytėjimas (jokiu būdu ne akinanti ryški šviesa). Geriausia, kai skleidžiama šviesa, jos intensyvumas yra  reguliuojama. Būtent tokių žaislų (ir ne tik tokių) galima rasti elektroninėje parduotuvėje Smelinukas.lt.

Taigi patarimas tiems, kurie ieško dovanos naujagimiams ir nusprendė pirkti žaislą. Dėl saugumo geriausia rinktis kūdikių žaislus, kurie pagaminti iš minkštos medžiagos ir neturi smulkių detalių. Taip pat svarbu atsižvelgti į kūdikio amžių ir jo poreikius, pavyzdžiui, ką jis jau moka ir ko dar jam reikia išmokti.

Dovanoti galima ir patalynę, higienos reikmenis, drabužius

Žaislai yra tik viena iš dovanų, kurias galima dovanoti naujagimiui, variantų. Naujagimiams augant nemažiau reikalingi ir praktiški daiktai: natūrali patalynė, šilti ir tvarūs pledukai, drabužėliai (ypač reikalingi šliaužtinukai, smėlinukai, kuriuos mažylis greitai išauga), higienos reikmenys ir daugybė kitokių kasdien naudojamų daiktų. Jei neturite idėjų, pasinaudokite patarimu – apsilankykite internetinėje vaikiškų prekių parduotuvėje „Smėlinukas“ ir pasižvalgykite po siūlomų daiktų asortimentą. Šioje parduotuvėje esantys daiktai mažyliams – aukštos kokybės ir žaismingi, be to, jų pasirinkimas labai platus, tad išsirinkti galės net patys išrankiausieji.

Ne visada lengva tema yra dovanos naujagimiams. Jeigu norisi ir nudžiuginti mažylį, ir jo tėvelius, galima savarankiškai sukomplektuoti rinkinį. Ir tai nebūtinai pareikalaus didelių finansinių išlaidų. Rinkiniai gali būti tiek labai gausūs, tiek kuklesni (pavyzdžiui, pledukas ir minkštas žaisliukas; rankšluostis ir interaktyvus migdukas; pagrindinių drabužėlių komplektukas ir pan.). Rinkdami dovaną naujagimiui neužmirškite, kad svarbiausia – parodytas dėmesys, o ne dovanos vertė.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą