Jubiliejinė šventė Mindūnuose išskirtine tapo "Žvejybos rojaus" sutartimi

Daugybę žmonių sukvietė tradicinė žiemos žūklės šventė "Mindūnai 2015". Dvidešimtą kartą surengtas renginys  tapo išskirtiniu, nes jame buvo pasirašyta jungtinė "Žvejybos rojaus" sutartis tarp Aplinkos ministerijos, Molėtų ir Zarasų savivaldybių. Pernai metais šios šventės metu buvo atidarytas unikalus  A. Truskausko gamtos ir medžioklės muziejus. Didelių pagyrimų verti renginio  organizatoriai, kurie  kasmet šventę padaro išskirtine, tuo pačiu išsaugodami ir  šventės tradicinius  akcentus, kurie  kasmet ūgteli.   Prie tradicinės žuvienės virimo kartu su virtuvės šefu Tomu Rimydžiu ir jo mama Irena šiųmetėje šventėje prisijungė  Alantos TVM, Molėtų kultūros centras, Kaltanėnų bendruomenės centras ir kt. Tad žuvienė  ar žuvies sriuba kunkuliavo keletoje katilų. Tradicinėje mugėje  rikiavosi ištisas  prekeivių palapinių miestelis. Kaip visada nestigo ir sportinių, nuotaikingų rungčių, liepsnojo didžiulis laužas, o greta šurmuliuojančios šventės miško takeliais     jėgas išbandė orientacininkai, surengę tradicines varžybas "Mindūnų snaigė 2015".  Taipogi  renginio prieigose buvo galima pašaudyti dažasvydžio šautuvais, ypatingas rungtis siūlė kariai savanoriai, nestigo užsiėmimų ir Amatų centre, o  ant Baltųjų Lakajų ežero surengtas senovinis stintelių gaudymas sukant "bobą". Nauju šventės akcentu tapo molėtiškio skulptoriaus Vido Stepanavičiaus ledo skulptūros "Žuvis" gimimas bei oro baliono "Molėtai" pristatymas. O jį surengė molėtiškė oreivė Vida Maigienė bei kolegos Egidijus Okmanas ir Renatas Matulevičius kartu su alytiškiais oreiviais Giedriumi Jaku ir Edvardu Dovydėnu. Ir fotografas, ir oreivis Edvardas pasakojo unikalią oro baliono "Molėtai" istoriją, kuri prasidėjo dar 1988 metais, kuomet  vienas iš keturių oro balionų Lietuvoje buvo užsakytas ir Molėtų rajonui... 
Nuo ankstaus ryto ant Baltųjų Lakajų ežero vyko  poledinės žūklės varžybos, kuriose varžėsi beveik 90  žvejų, sulaukta ir kaimynų latvių. Varžyboms pasibaigus, jų vadovas Sigitas Lukšta sukvietė varžytis ekečių gręžimo varžybose, po jų - šventės svečiai   simboliškai įžuvino Baltųjų Lakajų ežerą, į jį įleisdami šešias dideles lydekas. 
Su švente sveikinusią Mindūnų seniūnę Virginiją Salapėtienę, pasidžiaugusią krašto ir šventės unikalumu, papildė Molėtų rajono meras Stasys Žvinys,  sakydamas, kad Mindūnai ir taip jau rojus, o greta jo dar bus  ir "Žvejybos rojus".
svente2.jpg
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 16 vasario 24 d.

 

Komentarai 

 
Gravatar
Www.oro-baliopnas.lt 2015-02-23 13:59, IP: 78.62.232.50
Didelis aciu Vidai Maigienei ir jos komandai uz silta priemima ir pdejima, pakeliant Moletus MOLETUOSE.

Pilotas E,Dovydenas
 
 
Gravatar
Www.oro-balionas.lt 2015-02-23 14:11, IP: 78.62.232.50
Didelis aciu Vidai Maigienei ir jos komandai uz silta priemima ir pdejima, pakeliant Moletus MOLETUOSE.

Pilotas E,Dovydenas
 
 
Gravatar
**** 2015-02-25 12:06, IP: 88.119.204.119
Labai sauni atrakcija, tas oro balionas " Moletai" butu malonu per kiekviena svente Moletuose ji isvysti...
 

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą