Lietuvos gimtadieniui - jaunimo fotomeno ir šokio dermė

Lietuvos valstybės atkūrimo diena Molėtuose pradėta bendra malda Molėtų bažnyčioje. Po susikaupimo valandos susirinkta Dailės galerijoje, kurioje maloniai nustebino gausus jaunimo būrys ir  net 24 mokinių ir mokytojų meninių fotografijų parodos "Čia Lietuva" darbai. Kaip prieš parodos atidarymą "Vilniai" sakė fotografus mėgėjus subūrusi ir ne vienerius metus globojanti Molėtų gimnazijos socialinė pedagogė J. Liubeckaitė, pradžia buvusi dar 2007 m., kuomet jos "surasti" du fotografuojantys gimnazistai V. Tarvydas ir S. Gluškevičiūtė davė startą veiklai, kuri yra ne tik fotografavimas ir nuotraukų eksponavimas parodose. Nestinga ir įvairiausių projektų, bendradarbiavimo su kitomis mokyklomis.  "Kas keičiasi mūsų veikloje? Patys žmonės, nes fotografavimo objektas išlieka - gamtos vaizdai, kurių mūsų krašte apstu", - sakė J. Liubeckaitė, pasidžiaugusi, kad paroda skirta būtent valstybės atkūrimo dienai...
Kalbinta parodos dalyvė ketvirtokė gimnazistė V. Bareikytė sakė, kad fotografuoja jau senokai, o dalyvavimas parodose - unikali galimybė išreikšti save. 
-Planuoju studijuoti fotografiją. Man labiau prie širdies žmonių portretai, nors anksčiau mėgdavau ir gamtos vaizdus įamžinti. Tai, kad paroda atidaryta Lietuvai svarbią dieną, yra prasminga ir svarbu, nes mes kiekvienas esame savo šalies istorijos dalis, - sakė mergina. 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 15 vasario 20 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą