Kam naudojamas difuzorius namuose?

Kiekvienas rūpinamės savo namais. Siekiame, kad juose būtų gera, ramu ir malonu. Todėl vis daugiau žmonių domisi aromaterapija ir renkasi difuzorius. Difuzorius – efektyvus prietaisas, kurio dėka eterinių aliejų kvapai pasklinda po visus namus. Tačiau svarbu suprasti, kad malonus aromatas yra ne vienintelis privalumas, kurį suteikia difuzorius.

Kam naudojamas difuzorius namuose? Kaip šis prietaisas gali pagerinti jūsų gyvenimo kokybę? Esame pasirengę plačiau aptarti difuzoriaus naudą, svarbą ir privalumus.

Difuzoriaus ir aromaterapijos galia

Tinkamas mikroklimatas, sveika ir jauki atmosfera – visa tai namams suteikia difuzoriaus ir aromaterapijos galia. Reikia akcentuoti, kad aromaterapijoje naudojami aromatiniai eteriniai aliejai, kuriuos į namų aplinką paskleidžia difuzorius. Kokią naudą atneša kokybiškai veikiantis naujas difuzorius ir namuose tvyrantis eterinių aliejų kvapas?

  • Užtikrina sveiką patalpų orą. Difuzorius išgarina eterinių aliejų lašelius į orą ir jie pasiekia kiekvieno kambario kampą, kas leidžia efektyviai išvalyti ore esančias dulkes, įveikti virusus bei bakterijas.
  • Padeda nugalėti stresą. Grįžti į maloniai kvepiančius namus visuomet gera, tiesa? Leiskite difuzoriui atlikti savo darbą – pripildyti namus atpalaiduojančių kvapų.
  • Įveikia miego problemas. Difuzorius yra itin veiksminga pagalba tiems, kuriuos kamuoja nemiga ar kitos miego problemos. Garinant eterinius aliejus sukuriama raminanti atmosfera, tad miegas tampa kur kas kokybiškesnis.
  • Gerina nuotaiką ir savijautą. Pradėjus naudotis difuzoriumi netrukus pastebėsite, kad namuose jaučiatės geriau, esate energingesni, pakilesnės nuotaikos. Tokie jausmai užplūsta dėl sveiko, kvepiančio ir tinkamai išvalyto patalpų oro.

Kaip veikia difuzorius?

Nemaža dalis žmonių delsia įsigyti difuzorių, nes baiminasi, kad nemokės juo tinkamai naudotis. Jus taip pat neramina ši mintis ir  kyla klausimas: kaip veikia difuzorius? Svarbu pastebėti, kad difuzoriaus veikimo principas yra visiškai nesudėtingas, tad juo lengvai bei paprastai naudosis visi šeimos nariai.

Žinoma, difuzorių veikimas gali skirtis priklausomai nuo rūšies. Verta žinoti, kad šiuo metu rinkoje randami purškimo metodu veikiantys eterinių aliejų difuzoriai, ultragarsinės vibracijos metodu veikiantys eterinių aliejų difuzoriai, garinimo metodu veikiantys eterinių aliejų difuzoriai ir kaitinimo metodu veikiantys eterinių aliejų difuzoriai. Nors šių difuzorių veikimo principas skiriasi, tačiau pagrindinė funkcija išlieka ta pati – efektyviai į aplinką išskiriami eterinių aliejų kvapai.

Kuo jums gali padėti difuzorius?

Difuzoriaus ir eterinių aliejų nauda – neabejotina. Tačiau tam tikroms žmonių grupėms turėti difuzorių namuose yra ypatingai naudinga.

  • Jei esate alergiški. Įvairių alergijų turintys žmonės puikiai žino, kokį diskomfortą tai sukelia. Varvanti ar užgulusi nosis, paraudusios akys, erzinantis čiaudulys – kaip su tuo kovoti? Įsigyti difuzorių. Į difuzorių įlašinti keli lašai tinkamo eterinio aliejaus gali padėti atsisveikinti su varginančiais alergijos simptomais. Išmėginkite difuzoriaus ir eukalipto, citrinų, pipirmėčių ar levandų eterinių aliejų derinį. Būkite tikri, neilgai trukus džiaugsitės geresne savijauta.
  • Jei dažnai sergate kvėpavimo takų ligomis. Difuzorius – vienas efektyviausių būdų kovoti su dažnai pasikartojančiomis peršalimo ligomis. Puikių ir veiksmingų gydomųjų savybių turi pipirmėtė, čiobreliai, eukaliptas, šalavijas, arbatmedis, citrina, ramunėles. Paskleiskite šių eterinių aliejų kvapus po namus ir netrukus kvėpuosite lengviau.
  • Jei turite vaikų. Turintys vaikų tikrai sutiks su tuo, kad vaikai serga dažnai. Stiprinkite vaikų imunitetą difuzoriaus ir eterinių aliejų pagalba. Imuniteto stiprinimui naudokite rozalinų, čiobrelių, citrinų, kėnių, pušų eterinius aliejus. Reguliariai garinant šiuos eterinius aliejus netrukus pastebėsite, kad vaikai serga mažiau, o susirgę ligas įveikia lengviau.

Susiduriate su šiomis bėdomis? Pasinaudokite difuzoriaus ir eterinių aliejų teikiamais privalumais, susikurkite jaukią, sveiką ir kvapnią namų aplinką, kur puikiai jausis kiekvienas šeimos narys.


 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą