Patarimai, kaip tinkamai prižiūrėti nagus

Daugelis žmonių pirmiausia žiūri į savo rankas ir nagus. Todėl dar svarbiau reguliariai prižiūrėti nagus. Čia rasite  vertingus rankų ir nagų priežiūros patarimus. Remdamiesi šiais patarimais galėsite sužinoti, kaip tinkamai prižiūrėti ir valyti nagus.

dimoda1.jpg

Didelis pasirinkimas dimoda.lt parduotuvėje.

1.Nagai

Jei nagus kirpsite žirklutėmis, jie lengviau lūš. Reguliariai pildyti nagus yra švelniau. Jei vis dėlto norite kirpti nagus, geriau naudokite ne žirklutes, o nagų kirpimo žirkles (nagų spaustukus) arba specialias nagų žnyples.

2 Venkite metalo

Nors metalinės pilaitės tarnauja ilgai, jas reikėtų naudoti tik labai kietiems nagams. Taip yra todėl, kad metalas sutrumpintus nagus ne glotniai šlifuoja, o juos grubina, todėl padidėja lūžių ir atplaišų rizika.

3. švelniai piluokite trapius nagus

Jei jūsų nagai trapūs ir skilinėjantys, turėtumėte naudoti minkštą pjūklelį, pavyzdžiui, smėlio pjūklelį, mineralinį arba stiklo pjūklelį. Trūkumas: smėlio peilių pjūklelių užtenka tik keliems manikiūrams. Galioja ši taisyklė: kuo smulkesnis pjūklelio peilis, tuo švelniau trumpinamas nagas.

Be to, patartina judinti pjūklelį tik viena kryptimi, kad nesubraižytumėte nago.

4.Plačių nagų siauras pildymas

Plačius nagus galite susiaurinti, jei suformuosite ovalo formos nagus. Tai ištempia nagą, todėl jis atrodo siauresnis.

5. tinkamai prižiūrėkite nagus

Kad nagai būtų sveiki, galite reguliariai sukamaisiais judesiais tepti nagų aliejų arba nagų kremą ant nago ir aplink nago vagelę. Tai apsaugos nagus ir odeles nuo išsausėjimo ir plyšimo.

6. Nagų priežiūros priemonės namuose

Jei ieškote nebrangios alternatyvos brangioms priežiūros priemonėms ar brangiam manikiūrui, galite pasinaudoti paprastais patarimais.

Citrinos sultys: citrinos sultys yra veiksmingos ne tik nuo išblukusių nagų. Trinant rankas citrinos žievelės vidine puse, jos taip pat minkštėja ir valosi oda. Įspėjimas: rūgštinį skystį naudokite tik mažomis dozėmis.

Vazelinas, alyvuogių aliejus arba glicerinas: norėdami, kad nagai labiau blizgėtų, o rankos būtų pakankamai sudrėkintos, ryte ir vakare patepkite jas vienu iš minėtų produktų.

Ricinos aliejus: minkštų ir lūžinėjančių nagų galite išvengti naudodami arbatinį šaukštelį ricinos aliejaus. Sumaišykite aliejų su trupučiu citrinos sulčių ir patepkite pirštus bei nagų vagelę. Dėl to nagai taps stipresni.

Valydami mūvėkite gumines pirštines: Kad išvengtumėte šiurkščios odos ir lūžinėjančių nagų dėl valymo priemonių, kurių sudėtyje yra cheminių medžiagų, valydami visada mūvėkite gumines pirštines.

7. minkšti nagai

Minkštus nagus galima gydyti nagų kietikliu. Tai sutvirtina nagus, apsaugo ir užklijuoja juos maitinamosiomis medžiagomis. Tačiau skysčiu tepkite tik priekinę nago dalį, kad apatinė nago dalis išliktų elastinga.

8. tinkamai atstumti odeles

Odelę reikia tik atsargiai ir švelniai atstumti atgal vatos vata arba rožinio medžio lazdele. Niekada nekirpkite odelių žirklėmis, nes tai gali sukelti sužalojimus ir uždegimą.

Patarimas: jei prieš tai pamirkysite nagus vandenyje arba odelių šalinimo priemonėje, odeles bus lengviau atstumti.

9. Prieš lakavimą

Prieš lakuojant nagus patartina nesimaudyti ir netepti rankų losjonu. Taip yra todėl, kad dėl vandens nagai išbrinksta ir džiūdami vėl susitraukia, o tai reiškia, kad užteptas lakas vėl greitai nusilups.

Taip pat turėtumėte nuriebalinti nagus, nes kitaip lakas neprilips. Tam tinka lako valiklis arba alkoholis. Prieš tepdami naują laką taip pat turėtumėte visiškai pašalinti nagų lako likučius.

 

(UŽS.)

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą