Metų pradžia: nauji išbandymai mūsų ekologijai

Valentinas Stundys

 

 Metų startas viltingas. Statistikos departamentas suskaičiavo, kad 2020 01 01 dienai mūsų buvo 145-iais daugiau nei prieš metus- 2 mln 794,3 tūkst. Sako, kad daugiau atvyko, nei išvyko, nes gimė dešimčia tūkstančių mažiau, nei mirė. Jau sugrįžtame į namus? Nebeišvažiuosime?
Seimas pasirūpino 2020-uosius paskelbti Steigiamojo Seimo 100-ečio, Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos, Jono Pauliaus II-ojo, japonų diplomato Ch. Sugiharos, Tautodailės, Mokyklų bendruomenių, Ateitininkų, žolininkės E. Šimkūnaitės, UNESCO pasaulio paveldo Lietuvoje, Vaikų emocinės gerovės metais. Gluminanti progų įvairovė: taip, viskas prasminga, tačiau labai skirtinga jų svarba Lietuvos raidai, paskelbta be atrankos ir jokio mato- kažkur kažkas kažkam pramuš kokį eurą veiklai, reklamai, įsiamžinimui ar šiaip neaišku kam nors. Kažkas atsimins.

 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ Nr. 9 sausio 31 d.

Komentarai 

 
Gravatar
Keistai Atrodo 2020-02-13 07:43, IP: 86.38.109.233
siemet Bendziuku kaime mire 2 ,Grauziniuose 1 ,Jutonyse 1 .ir ne vienu krikstynu ar vestuviu.skelbiama ,kad Anglijoje gyvena 200 tukst Lietuviu ,irgi keista ,jei vien tik Rytu Londone kogero gyvena daugiau .Bectonas vadinasiBektoniskes ir yra neformali Lietuvos sostine Anglijoje .o dar Stratfordas ,Plaistovas ,Leitonas ir Leitonstounas , Ist Hamas kur pilnos gatves Lietuviskai kalbanciu
.taip ,kad busimi pensininkai ,pensiju negausite ,Sodra bankrutuos nes nebus iskur
gauti pinigu .simtai tukst .darbingu zmoniu negrys i taip mylima Tevyne nes jau ir dabar pardave tevu namus ir issiveze tevus.kur pilnos gatves Lietuviskai kalbanciu .
 

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą