Anksčiau ar vėliau visiems reikia maisto papildų

Visiems be išimties gyvenime ateina laikas, kuomet reikia pasitelkti į pagalbą vienus ar kitus maisto papildus. Jų reikia visiems skirtingais gyvenimo tarpsniais: tiek moterims, tiek vyrams, tiek jauniems, tiek pagyvenusio amžiaus žmonėms, o ypatingai sportuojantiems ar dažnai negaluojantiems. 


Maisto papildai, priklausomai nuo jų rūšies, padeda palaikyti tam tikrų organizmo funkcijų darbą. Vieni papildo jūsų organizmą baltymais, kiti - organizmui reikalingais vitaminais, treti - padeda sąnariams arba gerina plaukų, nagų bei odos būklę ir pan.


Šiais laikais rinka išties džiugina vartotojus plačiu pasirinkimu, tačiau kaip žinoti, kokius maisto papildus pasirinkti, kai jų tiek daug? Skaitykite toliau!

Bet ką pasirinkti? Į ką atkreipti dėmesį?

Kaip žinia – sportuojantiems ar fiziškai aktyviems žmonėms vitaminų ir mineralų poreikis yra didesnis nei vidutiniam suaugusiam žmogui. Taip pat verta paminėti nėščias moteris ar dažniau linkusius sirgti žmones. Būtent tokiais atvejais reikia pasirūpinti, kad organizmas būtų aprūpintas padidinta vitaminų doze, kurios reikia minėtais atvejais. Todėl, kai jūsų mitybos racionas to negali užtikrinti, norint papildyti trūkstamos vitaminų dozės ar kitos reikiamos medžiagos, reikia tinkamo preparato, kurio sudėtis užtikrins pakankamą vitaminų ar kitų medžiagų (pvz., baltymų) tiekimą jūsų organizmui tinkamomis proporcijomis. 


Taip pat verta paminėti lietuviams aktualią informaciją, kad vitamino D negalime gauti su maistu tiek, kiek mums jo iš tikrųjų reikia. Vasarą jo gauname pakankamai iš saulės, tačiau žiemą iškylą keblumų. Tačiau prieš priimant sprendimą, verta atlikti tyrimą ar net kreiptis į gydytoją ar mitybos specialistą, kad šis rekomenduotų tinkamus preparatus jums.

Kas yra vitaminų kompleksas?

Vitaminai yra organiniai junginiai, būtini tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui. Kadangi daugumos vitaminų žmogaus organizmas pats nepajėgia susintetinti, juos galima gauti vartojant maisto papildus. Deja, padidėjus fiziniam krūviui, stresui, nereguliariai maitinantis ir pasireiškus kitoms problemoms, mūsų organizme atsiranda vitaminų trūkumas. Tokiu atveju pravartu sau padėti, naudojant vitaminų papildus, t.y. specialius produktus, tokius kaip Everbuild Nutrition papildai. Juos gali vartoti ir silpnesnį imunitetą turintys žmonės (tiks Vitaminas C ir Omega-3), ir sportininkai (įvairios amino rūgštys ir kiti papildai).


Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą