Kokias dažniausias klaidas daro žmonės, kai renovuoja būstą?

Kilimai, Svetainės baldai

Būstą renovuoti renkasi tikrai daug būsto savininkų. Juk interjeras gali pasenti, atgyventi arba nebeteikti komforto, tačiau pats būstas yra geroje, gražioje ar širdžiai artimoje vietoje. Tokiu atveju tikrai nebūtina kraustytis ar pirkti naujų namų. Pakanka savo dėmesį, energiją ir finansus skirti renovacijai, kuri padės, kad ir ganėtinai seną ar atgyvenusį interjerą paversti nauja, modernia ir smagia erdve. Tačiau tuo pat metu reikia ir nedaryti klaidų, kad pastangos nenueitų veltui. Kokios gi yra tos dažniausiai daromos klaidos?

Sumažina apšvietimo kiekį

Vienas iš, jeigu ne pats svarbiausias akcentas namams – apšvietimas. Būtent nuo jo kiekio priklauso ar patalpa atrodo žaisminga ir jauki, ar niūri ir paslaptinga. Kada atliekama renovacija, žmonės neretai nori kuo labiau pakeisti esamą patalpų išvaizdą ir absoliučiai ignoruoja tai, kokius net ir pozityvius aspektus galėjo pasiūlyti minėta patalpa. Dėl šios priežasties svarbu domėtis ir žiūrėti į tai, kiek šviesos gaudavo renovuojama patalpa ir pasirūpinti, kad po renovacijos šviesos kiekis nesumažėtų.

Tam padeda LED šviestuvai (jie ryškesni), papildomos pastatomos lempos, ryškesni sienų dažai, šviesesni tapetai, fototapetai ir taip toliau.

Pakeičia viso buto išplanavimą

Dar viena, ganėtinai dažna klaida – perdėta ar perspausta renovacija. Renovuoti yra terminas prikėlimui arba atnaujinimui, tačiau ne visokeriopam pakeitimui. Būtina suprasti, kad renovuojant patalpas nereikėtų pernelyg susikoncentruoti į sienų griovimą, išplanavimo kaitaliojimą, vienų mazgų perkėlimą į kitas vietas ir taip toliau. Renovuojant reikėtų daugiausiai dėmesio sutelkti į susidėvėjusių apdailos medžiagų pakeitimą naujomis, senų baldų išmetimą, naujų įsigijimą ir buto pritaikymą patogiam, šiuolaikiškam gyvenimui. Geriausia – kuo mažiau daiktus keisti vietomis ir verčiau senus daiktus tik keisti naujais.

Nesuvienodina visų patalpų stiliaus

Renovuodami pirmą kartą arba turėdami mažai patirties žmonės perka tai, kas jiems atrodo gražu ir visai pamiršta estetinio bendrumo reikalavimus namuose. Pastaruoju terminu turime omenyje, kad namai turi būti vientisi, estetine prasme ir juose geriausia išlaikyti tolygų stilių.

Todėl reikėtų nusistatyti, kokio stiliaus norite po renovacijos ir laikytis jam būdingų spalvų, linijų ir sprendimų. Štai pavyzdžiui Skandinaviško minimalizmo dominuojamame interjere turi būti kuo mažiau spalvų, kuo mažiau daiktų. Čia išsiskiria kompaktiškas baldų išdėstymas nedidelėje erdvėje, viskas yra monochromatinė, elegantiška, kuklu.

Na, o iš kitos pusės, žiūrint į kokį nors prabangų interjerą pastebėsime marmuro apdailas, šaltesnes spalvas, daugybę dekoracijų ant sienų ir patalpų kraštuose, prabangią tamsią medieną ir taip toliau. Nemaišykite to tarpusavyje, nes gausis tikrai ne koks galutinis rezultatas.

Ignoruoja modernias technologijas ir jų galimybes

Renovuoti be tikslo sumoderninti ir atnaujinti yra bevaisės pastangos. Seną apšvietimą turėtų pakeisti naujas, temdomas (dimming) arba net išmanus. Senuosius radiatorius verta pakeisti naujais, galbūt net įrengti grindinį šildymą arba išmanų termostatą.

Kodėl gi nepakeitus susidėvėjusios buitinės technikos? Labai svarbu atnaujinti vonios kambarį, pakeisti grindų dangą, perdažyti visus paviršius ir įrengti saugos sistemą. Jeigu butas bus renovuotas, tačiau jame nebus nė vieno XXIa. patogumo, tai iš jo nebus daug naudos.

Renkasi nesuderinamus baldus

Baldai turėtų būti perkami su praktine paskirtimi. Retais atvejais kokia nedidelė spintelė ar stovas gali atsirasti ir kaip dekoracija, tačiau tai sau galima leisti tik ten, kur turime didelę erdvę. Mažesniame bute kiekvienas baldas turi papildyti vienas kitą ir būti naudingas šeimininkams arba svečiams. Daugiausiai problemų dėl blogo baldų pasirinkimo kyla svetainėje – lieka mažai vietos praėjimui arba trūksta vietos, kur susidėti daiktus. Susiplanuoti svetainės baldų pirkimą ir pamatyti jiems reikalingą biudžetą galite paspaudę čia.

Neplanuoja biudžeto

Kalbant apie biudžeto planavimą – tai daryti būtina. Jeigu neplanuosite – liksite finansiškai nukraujavę arba progresas vyks labai lėtai. Renovacijos kaina priklausys nuo dabartinės buto būklės, kiek daug reikės keisti, kiek daug galite atlikti savomis rankomis ir kiek daug laiko turite. Jeigu neskubate, sugebate daug ką pasidaryti patys, o butas šiuo metu yra bent padorios būklės – renovacija kainuos mažiau. Tačiau viskam reikia pasidaryti sąmatą ir tokios prašyti iš darbus atliekančių specialistų, kad viską matytumėte juodu ant balto.

Pamiršta akcentus, tokius kaip kilimėliai ar paveikslai

Dar vienas svarbus niuansas, klaida, kurią žmonės daro dekoruodami – jaukumą sukuriančių akcentų ignoravimas. Jeigu galvojate, kad prie atmosferos sukūrimo daugiau prisideda sofa, o ne kokia nors jūsų šeimos nuotrauka, kabanti ant sienos – labai klystate. Nuotraukos, paveikslai, augalai arba kilimai yra keletas dalykų, kurie labai svarbus renovuojant būstą, kai nenorite, jog jis tebūtų šalta erdvė. Kilimus bei kitas dekoracijas galite įsigyti Varle internetinėje parduotuvėje.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą