Rajono taryboje dirbantis akademikas įtaria, kad valdančiųjų siekiamybė - „pritaryba“

 „Vilnyje“ atveriame naują interviu ciklą – pokalbių su šios kadencijos rajono tarybos nariais, kuriuose - ir patys netikėčiausi, ir tiesiogiai jų darbą vietos politikoje ar kadai pasakytas pastabas, žodžius liečiantys klausimai. Tad – pokalbis su opozicijos atstovu, netrukus penkiasdešimtmetį švęsiančiu VYTAUTU NEKROŠIUMI, savivaldos rinkimuose buvusiu visuomeninio judėjimo „Molėtai kartu“ komandoje ir rinkimuose iš rajono gyventojų pelniusiu net 483 pirmumo balsus.
-Sakykite, ką mažojoje politikoje (turiu omeny rajono taryboje) veikia  toks tituluotas žmogus – VU Teisės fakulteto profesorius, habilituotas teisės daktaras? Esate, regis, antras profesorius (pirmoji buvo Kazimiera Prunskienė) per visas, bent jau man žinomas, kadencijas mūsų politikų komandoje.  Ar Jūsų turimas potencialas išnaudojamas? Kaip?
-Na, kalbant apie titulus, tai juk jų buvimas nėra trukdys dalyvauti politikoje. Manau, kad tie visi titulai nei ką labai prideda, nei atima. Kaip sako mano tėtis, mokslinis laipsnis prideda žinių, tačiau dar niekam nei proto, nei padorumo ar sąžiningumo nepridėjo. Todėl aš asmeniškai savo pasiekimų moksle su dalyvavimu tarybos veikloje nesieju.

 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ Nr. 24 kovo 24 d.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą