NEPRIKLAUSOMO ELEKTROS ENERGIJOS TIEKĖJO PASIRINKIMAS GALI BŪTI LENGVAS

Lietuvai nusprendus atsisakyti elektros energijos tiekimo monopolio ir nebereguliuoti elektros energijos kainų, pereita prie konkurencingo elektros energijos tiekimo, kurį užtikrina nepriklausomi elektros energijos tiekėjai. Šiuo metu Lietuvos rinkoje yra tikrai ne vienas nepriklausomas elektros energijos tiekėjas, siūlantis skirtingus elektros energijos planus vartotojams, todėl užduotis „rask geriausią elektros tiekėją“ gali užimti tikrai nemažai laiko. Jeigu norite ženkliai greičiau ir lengviau gauti visą informaciją apie skirtingų nepriklausomų elektros tiekėjų pasiūlymus, Jums visada padės Markestro.lt, nes čia galima rasti geriausius visų tiekėjų pasiūlymus vienoje vietoje.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis nepriklausomą elektros energijos tiekėją?

Žinoma, niekam ne paslaptis, kad pigiausias pasiūlymas vilioja labiausiai, tačiau renkantis nepriklausomą elektros energijos tiekėją, derėtų atkreipti dėmesį ne tik į kainos kriterijų. Nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimą patartina pradėti nuo realių savo poreikių įvertinimo. Visų mūsų elektros suvartojimas, priklausomai nuo mūsų pomėgių, darbo ypatybių bei gyvenimo būdo, skiriasi, todėl vieniem vartotojams racionaliausia yra rinktis tik vienos laiko zonos tarifus, o kitiems ekonomiškiausiais pasirinkimas yra dviejų laiko zonų tarifai. Šiuo aspektu požiūris „visada taip buvo“ arba „kaimynai pasirinko taip“ nėra tinkamas, nes yra kalbama apie racionalias ir tinkamai įvertintas Jūsų išlaidas.

Antras kriterijus, kurio taip pat nevalia pamiršti, yra nepriklausomų elektros energijos tiekėjų siūlomos elektros tiekimo sąlygos. Užbėgant už akių, būtina paminėti, kad skirtingi tiekėjai siūlo ir skirtingas elektros tiekimo sąlygas, pradedant skirtinga sutarties trukme, sutarties nutraukimo sąlygomis, ir baigiant skirtinga kaina, todėl norint rasti tinkamiausią pasiūlymą Jums, yra būtina individualiai įvertinti visus nepriklausomus elektros energijos tiekėjus bei jų pasiūlymus.

Ne ką mažiau svarbus kriterijus, renkantis elektros energijos tiekėją, yra tiekėjo požiūrio į aplinkos apsaugą įvertinimas. Vartotojams, kurių prioritetas yra švari bei tvari elektros energija, tinkamiausias pasirinkimas, žinoma, yra „žalioji“ elektros energija, kuri yra pagaminama iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Kodėl visų nepriklausomų elektros energijos tiekėjų siūloma kaina skiriasi?

Greičiausiai pastebėjote, kad visų elektros energijos tiekėjų kaina, kad ir minimaliai, bet skiriasi. Taip yra todėl, kad visų tiekėjų kainodara yra skirtinga. Būtent dėl to, elektros tiekėjai turi galimybę naujo elektros energijos tiekėjo ieškantiems vartotojams pasiūlyti pakankamai geras elektros tiekimo kainas. Pažymėtina, kad galutinė elektros energijos kaina nepriklauso vien nuo nepriklausomų elektros energijos tiekėjų. Tiesą sakant, nuo jų priklauso 39 proc. visos kainos, o likusią kainos dalį, t. y., 61 proc., ir toliau reguliuoja valstybė.

Kodėl nepriklausomų elektros energijos tiekėjų siūlomi planai yra naudingi vartotojams?

Elektros planas ženkliai palengvina vartotojams elektros kaštų skaičiavimo bei planavimo procesus – tai vienas iš elektros planų privalumų, nulemiantis ženkliai lengvesnį išlaidų, susijusių su elektros energijos suvartojimu, planavimą. Kitas labai svarbus planų privalumas yra aiškumas bei Jūsų teisių apibrėžtumas. Pasirinkę bet kurio nepriklausomo elektros energijos tiekėjo siūlomą elektros planą, aiškiai žinosite, jo įsipareigojimus Jums, kaip paslaugos gavėjui. Elektros planas taip pat garantuoja, kad visi vartotojai aiškiai žinotų visas elektros tiekimo sąlygas.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą