Dar kartą apie molėtiškių gerumą

Sveikinome kovo pradžioje "Vilnies" paskelbtą kvietimą Molėtų bendruomenei susitelkti bei tris mažamečius vaikus auginančiai Birutės ir Kęstučio Baltuškų šeimai padėti rasti išsinuomoti būstą. Tikrai pilietiška buvo ir socialiniame tinkle atsiliepusių molėtiškių reakcija - noras padėti, supratimas, siūlymai - visa tai rodo, kad Molėtų žmonės iš tiesų vieni kitus palaiko ir esant reikalui, gali susitelkti.
Geranoriškai į jaunų žmonių prašymą padėti reagavome ir Savivaldybėje. Administracijos direktoriaus pavaduotojas K. Balčiūnas iš karto susisiekė su nerandančia būsto šeima, aptarė  galimą pagalbą. Su Birute kovo 13-ąją asmeniškai susitikome mero kabinete, pokalbyje dalyvavo Socialinės paramos skyriaus vedėja G. Grybauskienė. Su galimybėmis gauti pagalbą supažindino Turto skyriaus vedėja A. Rusteikienė, konsultavo Teisės skyriaus specialistė V. Žalienė. Visi supratome, kad šeima nebus palikta likimo valiai. Jai geranoriškai pasiūlyta laikinai apsigyventi Krizių centre, bet to neprireikė, nes asmeninę iniciatyvą rodė ir kiti savivaldybės darbuotojai, o archyvarės Rimos Bačiulienės dėka, nerandančiai prieglobsčio šeimai pasiūlytas Rimos artimųjų butas Molėtuose, susisiekta su šeimininkais užsienyje ir gautas sutikimas, kad šeima galės čia gyventi, kol šeimininkai grįš.
Ir štai po to, kai savivaldybės darbuotojai rado butą ir realiai padėjo šeimai, kovo 16 - osios "Vilnies" straipsnyje "Apie molėtiškių gerumą ir valdžios neįgalumą" pareiškiama, kad problema sulaukė visuotinio, bet tik ne valdžios dėmesio, neva savivaldybininkams visai nerūpi žmonių reikalai, nesą galimybių padėti, išgirsti žmogų....
Ką begali pasakyti, kai straipsnyje ignoruojami akivaizdūs faktai, o situacija pateikiama tendencingai. Tenka tik apgailestauti, kad gražiai prasidėjusi iniciatyva ir kvietimas telktis bei vienytis išvirto į žmonių priešinimą ir norą dar kartą populistiškai šūktelėti "valdžia negera", juntant artėjančių rinkimų dvelksmą.
Iš tiesų kol kas pavyko rasti tik laikiną sprendimą, tad noriu kreiptis į molėtiškius: jauna šeima tebeieško būsto ilgesniam laikui, ir jei tokį žinote ar turite, būtinai pasiūlykite. O mes  kviesime dalyvauti Kompleksinėje jaunimo pritraukimo į Molėtų rajoną programoje. Joje 2018 m. numatyta 40 tūkst. eurų parama jaunoms šeimoms įsikurti, balandžio mėnesį patvirtinsime tvarką, kaip ši parama skiriama. Nuo liepos 1 d. laukiame įsigaliojančio Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo, kuriuo numatoma skirti subsidiją jaunoms šeimoms, įsigyjančioms pirmąjį būstą regionuose. Jau dabar matome, jog reikės ir Savivaldybės dalyvavimo, kad tokia parama galėtų pasinaudoti Birutės ir Kęstučio šeima, taip pat kviečiame šiuos ir kitus jaunus žmones, norinčius pretenduoti į paramą, deklaruoti Molėtuose gyvenamąją vietą - tai padės išvengti formalių kliūčių.
Geriems darbams iš tiesų turime telktis ir vienytis visi.
Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą