Netradicinė pamoka Molėtų progimnazijos aštuntų klasių mokiniams buvo surengta praėjusią savaitę. Nors Molėtų progimnazijos direktorius Kazimieras Karalius ir sakė, kad mokykloje tradiciškai kas metai apsilanko psichosocialinės reabilitacijos žmonių, priklausomų nuo narkotikų ir alkoholio centro „Nugalėtojų Akademija“ pacientai, bet tokių pamokų tradicinėmis niekaip nepavadinsi.

Skaityti daugiau...

Praėjusią savaitę balninkiečiai „Kaimynystės namų“ salėje minėjo Lietuvos kariuomenės dieną. Renginio vedėja Jurgita Stalauskienė sakė, kad nei viena kova nėra beviltiška, nei vienas laisvės troškimas nelieka nepastebėtas.

Skaityti daugiau...

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos projektas „Literatūros ir kino dienos“ , kuruojamas Elenos Pažemeckaitės, ne kartą į Molėtų viešąją biblioteką buvo pakvietęs išskirtinių asmenybių. Viena jų – žinoma dainininkė Giedrė Kaukaitė-Žebriūnienė, Molėtų bibliotekos konferencijų salėje kartu su Elena Pažemeckaite ir aktore Asta Preidyte pristačiusi savąją atsiminimų knygą „Mano Eldoradas“.

Skaityti daugiau...

Du autobusus  nupirko Alantos ir Giedraičių gimnazijos jose besimokančių moksleivių pavežėjimui į pamokas ir atgal.  Molėtų rajonui Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė 155,8 tūkst. Eur, šiomis papildomomis lėšomis skatindama savivaldybės iniciatyvą stiprinti bendrojo ugdymo mokyklų tinklą.

Skaityti daugiau...

Apie matematikos mokymosi ir mokymo problemas toliau tęsiant diskusiją, praėjusią savaitę vykusiame antrame pasitarime rajono savivaldybėje šiuo kartu dalyvavo ir mokyklų vadovai, ir matematikos bei pradinių klasių mokytojai. Tokia diskusija reikalinga, nes matematikos rezultatai negerėja, tad privalu surasti priežastis bei išsiaiškinti, kokios pagalbos reikia mokykloms, mokytojams ir tėvams.

Skaityti daugiau...